Astrid Koorn

Verhaal: waarom durfde Tina Turner zonder enige zekerheid op eigen benen te gaan staan?

Geschreven door Astrid Koorn

Afgelopen week zag ik de film van Tina Turner. Ze vertelt hierin heel mooi en vooral duidelijk waar ze vandaan kwam en wat ze wilde in haar leven. Ze ging van een onzekere en onveilige jeugd, waarin ze verlaten werd door eerst haar moeder en later ook haar vader, in een band zingen. Ze was zich niet bewust van haar kwaliteiten en rolde in een gewelddadig huwelijk vol geweld en angst. 16 jaar is een lange tijd keihard te werken, lang bij je kinderen weg te zijn en vooral in liefdeloosheid te leven.

En toch zie je dat ze allerlei kleine stapjes heeft gezet in die 16 jaar om uiteindelijk een beslissing te durven nemen voor zichzelf. Ze kiest ondanks alle onzekerheden en onveiligheden toch voor zichzelf en stapt het onbekende in. Ze had in al die jaren van angst en mishandeling toch ergens in zichzelf een verlangen, dat brandde. Ze wilde iets anders voor zichzelf en haar kinderen en ze wist dat dit betekende dat ze weg moest bij haar man en haar huwelijk moest beëindigen om zichzelf weer ‘vrij’ te zetten om het leven te leiden dat zij wilde zonder gedomineerd en ‘klein gehouden’ te worden door een man die naar ze later zelf vertelt echt ‘ziek’ was.

Toen een muziekmanager vroeg wat ze dan wilde, zei ze: ik wil zingen in een vol stadium als zwarte zangeres, mijn eigen bedrijf runnen en vooral liefde geven en ervaren in mijn muziek en leven.

Ze ging vanaf nu haar eigen leven vormgeven en nam hierop beslissingen. Dit ging uiteraard niet vanzelf. Ook zij moest haar verleden verwerken en dat was moeilijk. Toen ze al in de vijftig was, kwam ze een man tegen waarmee ze ook getrouwd is en zij hebben samen liefde gedeeld. Tina was ook dol op zingen en haar muziek en fans. En haar fans adoreerde haar.

Het moment dat Tina tegen zichzelf zei: “I want more in my life” veranderde dat alles voor haar. Ze durfde ondanks dat het heel eng was zonder kinderen en geld weg te gaan bij haar man waar ze doodsbang voor was. Ze was 16 jaar lang liefdeloos behandeld door deze man en ze zei: het is genoeg, ik wil wat anders in mijn leven.

Waarom vertel ik je dit verhaal? Waarom inspireert Tina Turner zoveel mensen met dit verhaal?
Ga de film kijken op Netflix als jij ook geïnspireerd raakt en probeer voor jezelf duidelijk te krijgen wat het antwoord is op deze vraag. Ik heb dat ook gedaan en de volgende nieuwsbrief zal ik je mijn antwoord geven.

Ondertussen staan er geweldige programma’s in de agenda om jou te helpen jouw liefdesbewustzijn te ontdekken en te ontwikkelen, waardoor jij moedige ‘hart-gedragen’ besluiten gaat nemen om jouw leven zo vorm te geven dat jouw hart ook gaat zingen en creëren wat jij verlangt.

Als je 1 op 1 advies nodig hebt over iets belangrijks in je leven, kan ik je uiteraard het video-consult De Bewustzijnscan aanraden. Voor € 99,- mag je mij 1 uur lang alles vragen zowel privé als zakelijk over datgene wat nu zo belangrijk is in je leven. Sparren met een ervaringsdeskundige levert je onbetaalbare antwoorden op waardoor jij weer de moed krijgt om te doen wat juist is en waar jouw hart sneller van gaat kloppen.

Wil je meer liefde in jezelf en je leven?

Ja, ik meld mij aan voor een bewustzijnscan


Jouw reactie op Verhaal: waarom durfde Tina Turner zonder enige zekerheid op eigen benen te gaan staan?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


css.php