Astrid Koorn

De ontdekkingsreis van Liefdevol Leiderschap

Geschreven door Astrid Koorn

Vorige week begon ik mijn persoonlijke verhaal te vertellen over de ontdekkingsreis van Liefdevol Leiderschap in het artikel genaamd: “zoooooooooo, kwam ik even op de koffie”. Dit artikel is het vervolg hierop. Ik durfde dus heel voorzichtig te schrijven over waar Liefdevol Leiderschap over ging. Ik voelde mij zo naakt, dat kun je je niet voorstellen. Normaal gesproken kies je zelf je mensen waar je je binnenwereld mee deelt. Nu mocht ik het delen met jou en de geïnteresseerden op sociale media. Ik voelde mij zo kwetsbaar, dat kun je je niet voorstellen. Ik heb mij nog nooit zo onzeker gevoeld. Dit was echt nieuw terrein. Wat ik toen allemaal meemaakte, triggerde mijn pijn over niet gezien worden. Niet begrepen worden. En niet gehoord worden. Wie zou dat nu wel doen? Wat riep ik over mezelf uit? Liefdevol Leiderschap in de zakelijke wereld neerzetten…. Je lijkt wel stapelgek! En toch heb ik de stoute schoenen aangetrokken. Ik dacht: “als je het niet probeert, zul je er altijd spijt van krijgen”. En ik ken mijzelf goed genoeg dat dit zeker in dit geval ook klopt.

Het eerste artikel had de titel: “Liefdevol Leiderschap is voor iedereen.” En dat is ook zo, maar ik zat met een dilemma: “hoe kan ik een dusdanig concept ontwikkelen dat iedereen ook bereikt wordt?” En toen dacht ik: “stel dat ik echte leiders zou kunnen bereiken met dit gedachtegoed, zodat nieuwe liefdevolle leiders geboren gaan worden”. Dan bereik ik indirect toch iedereen. En stel dat ik collectief leiderschap zou kunnen laten ontstaan, dan kan ik ook nog allerlei initiatieven ontplooien voor de groepen mensen die dan niet bereikt worden, maar wel graag hun bijdrage aan een mooiere wereld willen leveren. En door het schrijven van mijn artikelen werd mijn gedachtegoed langzaam steeds duidelijker en steeds vollediger.

ontdekkingsreis

Toen ik mijn artikelen goed genoeg vond, durfde ik ze ook op sociale media te plaatsen. Plotseling kreeg ik de ingeving om spreuken te gaan maken. Ik ben dol op spreuken, omdat ze je zo mooi aan het denken kunnen zetten. Je op andere gedachten kunnen brengen. En het is zeer laagdrempelig en mensen blijken te houden van nieuwe inzichten. Zo kon ik toch voor iedereen een bron van inspiratie zijn en ook mijn klanten vinden, die zichzelf en hun organisatie verder wilden ontwikkelen door Liefdevol Leiderschap. Het was mij inmiddels duidelijk dat het in de markt zetten van deze droom echt een uitdaging zou worden. Zo waar dat ik tot nu toe altijd voor de meeste zaken oplossingen had, had ik ze nu niet. Dat werd dus zoeken, zoeken wat wel werkt. Nu houd ik niet van prietpraatjes en kom ik graag snel terzake om echte toegevoegde waarde te leveren. Zo kwam ik bij ondernemers aan tafel, die serieuze problemen hadden in hun organisatie. En toch wilden ze niet de hiermee gepaard gaande investering doen. Dat was te duur vonden ze. Bovendien waren ze zich rot geschrokken van het diagnoserapport. Er kwam namelijk uit dat de problemen met name bij hen hun oorsprong hadden door onvoldoende leiderschap en voorbeeldgedrag te tonen. Ze deden het dus niet en ik kan inmiddels helaas met zekerheid zeggen dat ze dat duur is komen te staan. Goed werk heeft tijd nodig en dat kost ook tijd, energie en geld. Nu waren ze èn niet zinvol bezig, zij en hun mensen waren doodongelukkig èn we konden op onze vingers aftellen dat dit financieel ook grote gevolgen zou hebben, laat staan de reputatie van de organisatie.

Hoe kon ik ondernemers en leiders toch in laten zien dat dit echt anders kan. Dat het niet altijd gemakkelijk is voor leiders om naar jezelf te kijken. Je organisatie is tenslotte een weerspiegeling van wie jij bent. De goeie dingen en de minder goeie dingen. Er is maar 1 weg die echt hout snijdt en dat is de weg naar binnen. Het begint bij persoonlijke ontwikkeling, maar dat ligt niet lekker in de zakelijke wereld. En zeker niet als je dit gaat verbinden met Liefdevol Leiderschap. De meeste leiders willen zoethouders, trajecten waarin ze aangereikt krijgen wat ze niet nodig hebben. Zolang het maar niet te dichtbij komt…met andere woorden over henzelf gaat. En door dit proces niet aan te gaan worden de problemen in de meeste organisaties nog erger. Het is opvallend dat onzekerheid in grote mate aanwezig is in deze groep en dat dit wordt gemaskeerd door bepaald gedrag dat erg zeker schijnt over te komen. Het tegendeel is echter waar. Bovendien houden ze zichzelf zo klein en hun organisatie daarmee ook, waardoor ze niet het maximale potentieel van zichzelf en hun mensen kùnnen benutten.

Vele mensen schreven berichten over de geweldige spreuken en goede artikelen en waren erg enthousiast over de kosteloze gesprekken. Wat bleek? Mensen wilden niet investeren in zichzelf, maar gingen wel op vakantie. De bewustzijnscans toonden problemen aan met hoge urgenties en toch waren er veel excuses. Veel excuses om iets niet te doen, terwijl ze wisten dat ze het keihard nodig hadden. Ze waren superenthousiast over de programma’s, totdat ze de prijs hoorden. Mensen waren laaiend over de waarde van de programma’s, maar waren niet bereid te investeren. De slotvraag luidt dan: “ben jij het waard om zoveel geld in jezelf te steken?” Als ik iets doe, net als tijdens de organisatieontwikkelingen, dan krijg je het beste van wat ik heb te bieden. Het concept Liefdevol Leiderschap zelf is mijn maximale potentieel, dat ik probeer te benutten. En dan hebben we het dus over hoogwaardige programma’s. Programma’s die een ervaringsreis inhouden, die in je geheugen gegrift staat. Dan heb je zaken ervaren, dan heb je gelachen en gehuild. Dan zie je jezelf binnen een maand dingen doen, die je nooit verwacht had. Zaken die je voorheen niet gedurfd zou hebben, doe je nu anders zonder daarbij na te denken. Een ervaringsreis die je precies brengen naar de resultaten die voor jou bestemd zijn.

Dia1 

Inmiddels kan ik zeggen dat het daadwerkelijk klopt. Wat ik beloof, gebeurt ook. Mensen vertellen mij dat het een kwestie van tijd is dat Liefdevol Leiderschap binnen de zakenwereld wordt geaccepteerd. In eerste instantie voor de organisatie zelf, maar nog belangrijker voor zichzelf. Je kunt het gevoel niet beschrijven als jij de eer hebt om het goede voorbeeld te geven met jouw leiderschap en dat jij je positieve bijdrage mag leveren aan levensgeluk, maatschappelijke zingeving en de ervaring met het totaal succesvol te zijn. En nu is ook het moment aangebroken dat ik mijn volgende uitdaging aanga. Een uitdaging waar ik nerveus van ben. Een nieuwe stap in het daadwerkelijk zichtbaar en voelbaar maken voor groepen mensen wat Liefdevol Leiderschap met mensen doet. En ik mag hier het voorbeeld in geven. 

Het gaat hier om het leiderschapsprogramma Liefdevol Leiderschap dat 18 mei 2018 van start gaat. Het staat volledig in het teken om zicht te krijgen op jouw versie van Liefdevol Leiderschap. En ik zal je alles vertellen over hoe ik dat gedaan heb. Wat niet werkt en wat wel werkt. Je gaat ook aan de slag met waar jij nu staat als het gaat om jouw levensgeluk, jouw maatschappelijke zingeving en jouw organisatiesucces. Je krijgt alles aangereikt om jouw bewustzijnssprong te maken. Geïnteresseerd waar jij staat? Zicht krijgen op je hogere doel of levensmissie en die fundamentele stap maken naar duurzame persoonlijke ontwikkeling? Bekijk dan hier het programma en ik zie je aanmelding graag tegemoet.

 

 

 

  • Gaby Van Holzaet zegt: 13 May 2018 mooi ontdekkingsreis. ik voel zelf ook dat ik momenteel op een kruispunt in mijn leven sta, dat ik ontdekt heb dat ik wil gaan voor een leiderschapsfunctie, liefst een liefdevol! dat brengt inderdaad vaak spanning, onzekerheid en twijfel met zich mee. soms heb ik heel veel vertrouwen dat ik het zal kunnen, dan weer is mijn vertrouwen veel minder en komen de oude patronen weer op de voorgrond. toch voel ik dat ik moet doorgaan, ondanks dat niet alles helder is, dat ik niet weet waar, hoe, wanneer en in welke vorm het zich zal aandienen. ik probeer het in het nu-moment te bekijken. het lezen van jouw ontdekkingsreis geeft weer vertrouwen om door te gaan. bedankt om je verhaal te delen.

  • Jouw reactie op De ontdekkingsreis van Liefdevol Leiderschap

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


    css.php