Astrid Koorn

4 redenen om een zinvolle organisatieontwikkeling te kiezen

Geschreven door Astrid Koorn

 

Het komt nog steeds heel vaak voor: directeuren, managers en adviseurs die hun organisatieontwikkelingen deels of geheel niet succesvol realiseren.

Geen succes hebben, betekent veel werk verzet hebben met weinig resultaat en vaak ook nog reputatieschade.

Veel directeuren en managers zitten vaak met hun handen in het haar als de trein dreigt te ontsporen en de ontwikkeling niet lijkt op te leveren wat ze ervan verwacht hadden. 

junge Frau im Büro, Studio

Zelf leer ik al vele jaren aan mijn klanten om te kiezen voor een zinvolle organisatieontwikkeling en ze zijn enorm blij met deze kennis….het levert ze enorme resultaten op.

Waarom is het kiezen van een zinvolle organisatieontwikkeling zo belangrijk? Hierbij 4 redenen:

1. Als je een zinvolle organisatieontwikkeling kiest, geeft dat aan dat je weet wat er in je organisatie leeft. Je laat je leiderschap zien doordat je inzicht hebt in de heersende problematiek en laat zien dat je het ook succesvol wilt oplossen. Dit maakt dat je leiderschap een hogere waarde krijgt voor je directie, management en medewerkers. Je medewerkers zullen veel serieuzer meewerken aan voorstellen, adviezen en communicatie en daardoor uitzonderlijke resultaten halen.

2. Als je een zinvolle organisatieontwikkeling kiest, win je het vertrouwen van alle medewerkers in je organisatie. Dit vertrouwen doet heel veel, je voelt je letterlijk op waarde geschat. Je zult ook je uiterste best doen om dit vertrouwen waard te zijn. Het zorgt voor een vruchtbare, respectvolle, gelijkwaardige samenwerking waar alle partijen wel bij varen.

3. Als je een zinvolle organisatieontwikkeling kiest, kunnen zowel de medewerkers als jij zich concentreren op het realiseren van de ontwikkeling.De ontwikkeling is al zinvol bevonden, je hoeft je dus geen zorgen meer te maken of er draagvlak is en beweging gecreëerd wordt. Die ontstaat namelijk meteen als er sprake is van iets zinvols. De kwaliteit van de ontwikkeling komt hiermee centraal te staan en de resultaten zullen hierdoor enorm toenemen.

4. Als je een zinvolle organisatieontwikkeling kiest, zullen je organisatie en haar medewerkers de waarde van je leiderschap veel hoger inschatten. Je hebt immers een goed verhaal en je bepaalt richting, waardoor je medewerkers geïnspireerd raken uit vrije wil bij te dragen aan dit succes. Je creëert en brengt hiermee een vliegwiel op gang met als resultaat veel en positieve energie en plezier. 

Kortom, een zinvolle organisatieontwikkeling kiezen, zorgt voor de beste samenwerkingsverbanden in alle lagen van jouw organisatie, waarin iedereen het beste uit zichzelf zal halen.

Waarom kiest dan niet iedereen een zinvolle organisatieontwikkeling, kun je je afvragen? Veel van mijn klanten hebben in het begin ook vaak gezegd dat het niet zou kunnen. Anderen bepalen of hebben al bepaald wat er gaat gebeuren, hoor ik dan. 

Misschien moet je weten dat anderen ook niet altijd weten wat de oorzaak is van een bepaald probleem en anderen onderdeel zijn van ons, wij dus.  Velen van mijn klanten weten nu wel hoe ze tot een zinvolle organisatieontwikkeling kunnen komen. Ze vinden dat zijzelf en hun organisatie dit waard zijn en creëren inmiddels als vanzelf creatief leiderschap waardoor zinvolle organisatieontwikkelingen kunnen ontstaan.

De echte reden waarom men niet bewust voor een zinvolle organisatieontwikkeling kiest, is daarom een hele andere denk ik. De echte reden is dat een aantal directeuren, managers en adviseurs mogelijk te veel worden gedreven door angst om hun reputatie, positie of opdracht te verliezen. Ze zijn tevreden met hun huidige positie en opdracht en voelen zich onvoldoende in staat om zinvol te kiezen.

En ik weet dat het anders kan……en wil je dit graag leren.

Wil je hier meer over leren, meld je dan aan voor de VIP-dag 10 sleutels voor succesvolle organisatieontwikkeling. De manier waarop je ontwikkelingen in jouw organisatie realiseert, zal nooit meer hetzelfde zijn! Ook leer je 10 sleutels toe te passen die elke veranderaar nodig heeft om het verschil te maken. Geef je tijdig op om verzekerd te zijn van jouw VIP-dag. 

Meld je nu aan op deze link: https://koornbusiness.nl/verandercoaching/10-sleutels/

Copyright 2018 Astrid Koorn


Jouw reactie op 4 redenen om een zinvolle organisatieontwikkeling te kiezen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


css.php