Astrid Koorn

Welke deuren kunnen er voor jou open gaan?

Geschreven door Astrid Koorn

Hoe komt het dat als jij een (nieuwe) droom of ingeving hebt en besluit hier gehoor aan te geven, er nieuwe deuren voor je open gaan? Hoe denk je dat je aan het vermogen komt om de toekomst die je voor ogen hebt, daadwerkelijk te creëren? Dat je fouten maakt en dan weer opstaat en jezelf herwint? Wat zijn de geheimen van voorspelbare wonderen?

En als je zoiets individueel kunt bewerkstelligen, zou dat dan ook collectief het geval kunnen zijn? Bijvoorbeeld in organisaties of een complete samenleving? En gebeurt zoiets niet al, maar heb je dit nog nooit waargenomen? En als dit dan het geval is, welke leiderschapskwaliteiten zouden deze dynamiek kunnen bevorderen?

Conceptual image - a way to success

Welke inzichten heb je nodig om liefdevol leiderschap te ontwikkelen? Als eerste mag je mentale beeld over hoe ons universum werkt, opnieuw gecreëerd worden. Het is geen computer of machine, die werkt met oorzaak en gevolg. Ons universum is open en dynamisch, vol levende organismen, waarin alles en iedereen onderling met elkaar verbonden is. De moderne wetenschap komt nu met bewijzen dat ons universum bestaat uit materie soms uit deeltjes, golven, massa of energie en dat ze onderling met elkaar verbonden zijn en ook constant met elkaar in beweging zijn en op elkaar reageren. Dat geeft wel even een ander beeld op het generiek beeld van creatie. Als je dit beseft, weet je ook dat er inderdaad een wereld bestaat met mogelijkheden zonder oorzaak en gevolg. Een oneindig potentieel van ontwikkeling van alles en iedereen. De toekomst ligt niet vast, maar open. Dit betekent dat we elk ogenblik onze toekomst creëren in het nu. Niet in het verleden, niet in de toekomst, maar NU.

Ten tweede, als de wereld als een geheel ziet, waarin alles fundamenteel met het andere verbonden is, dan kun je ook bedenken dat relatie tussen alles onderdelen van cruciaal belang is. De wetmatigheden van die relaties hebben onder andere een ordenend principe in het universum. Kun je nagaan dat een verzameling relaties een groter ordenend principe is, die afhankelijk van de aard van de verzameling relaties een andere uitkomst biedt. Er zijn zoveel variaties mogelijk dat zelfs de kleinste interactie in het geheel een groot verschil kan maken in het geheel en een totaal andere of zelfs nieuwe uitkomst geeft. Dit geeft wel aan dat de relaties tussen mensen aanduidt dat wij allen heel belangrijk voor elkaar zijn. Dat de relatie tussen mensen en planten cruciaal is. Dat de relatie tussen mensen en dieren voedend en helend is. Dat de relatie tussen mensen en maatschappij diepgaand aanwezig is. En dat de relatie tussen mensen en onze planeet en zonnestelsel alle relaties ook in zich draagt. Dat het respect naar deze wetmatigheden ook het respect en liefdevolle gedrag naar mensen onderling, planten, dieren, maatschappij en onze planeet en zonnestelsel kan laten ontstaan.

Ten derde kunnen we kijken naar het hiervoor benodigde commitment. Normaal gesproken hebben we commitment in de zin van we beginnen iets, en dan gaan we heel hard werken met veel toewijding en dan doe je al het mogelijke om dit te laten slagen. Dit is ook wat ons geleerd is te doen om succesvol te zijn. Vandaag wil ik jullie meenemen naar een dieper aspect van commitment. Je kunt commitment starten met het ons welbekende ‘willen’, maar het commitment waar ik het nu over heb, begint met ‘bereid zijn’. Je gaat nu dus niet heel hard werken, maar je luistert naar je innerlijke stem die je vooralsnog richting geeft. We hebben het hier over vertrouwen op je innerlijk kompas, zodat je ontdekkingsreis zich kan ontvouwen, kan ontstaan. Je gaat je overgeven, zodat de resultaten die voor jou bestemd zijn naar je toe kunnen komen. Dit is het punt dat er deuren open kunnen gaan op weg naar jou bestemming. Nu zet je stappen om je toekomst te creëren. Als je met dit commitment aan de slag gaat, zul je jezelf gaan zien als een bewuste veroorzaker in dit universum. Je zult voelen dat alles wat je doet betekenis heeft en dat je je overgeeft aan de resultaten die voor je bestemd zijn. Dan ga je ervaren dat je met minimale inspanning maximale resultaten zult behalen.

Dia1

Er zijn dus drie fundamentele verschuivingen die plaats mogen vinden in ons denken, wil je een bewuste veroorzaker worden. Als je je afstemt om bereid te zijn om datgene zich te laten invouwen zowel in jou als de manifestatie hiervan in het universum, zullen er deuren open gaan. Dit zijn geen deuren die je van tevoren bedenkt. Nee, het zullen deuren zijn, die jouw stoutste dromen te boven gaan. Door het ‘bereid zijn’, verbindt je jouw krachten en energie met die van het universum. Deze energie sluit dan perfect op elkaar aan en dat zorgt er voor dat die deuren open kunnen gaan. Je zult ervaren dat dit een heel soepel proces is. Dus niet een waar je voor moet zwoegen en zweten om tot resultaten te komen. Dan weet je dat je niet op de goede weg zit.

Ben jij aan het zwoegen en zweten en leidt dit tot weinig resultaten of resultaten die niet (meer) bevredigend zijn? Als ondernemer en leider heb jij grote invloed op het welzijn van jezelf, je medewerkers en je organisatie. Het is soms zaak om anders te gaan denken en anders te gaan doen en dit commitment te gaan delen. Eerst ruimte te maken, zodat je nieuwe mogelijkheden kunt gaan zien. Ik kan jouw gids zijn tijdens deze ontdekkingsreis en je helpen jouw richting te zien, het vertrouwen te kunnen laten groeien op jouw innerlijk kompas, je ondernemerschap en leiderschap te ontwikkelen, zodat je meer levensgeluk, meer zingeving en meer succes zult ervaren in jouw leven en organisatie. Het effect van deze exercitie is dat deze ingrediënten zo aanstekelijk werken dat iedereen in jouw organisatie gaat meebewegen. Jij bent degene die dit waterkringeffect kunt creëren en de hiermee gepaard gaande resultaten kunt gaan delen. Ben jij er klaar voor? Wil jij dit avontuur aan gaan en meemaken? Meld je hier dan aan voor een kosteloze bewustZIJNscan.


Jouw reactie op Welke deuren kunnen er voor jou open gaan?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


css.php