Astrid Koorn

Liefdevol leiderschap gaat over het vinden van je eigen stem

Geschreven door Astrid Koorn

Een aantal jaren geleden zag ik een prachtige film genaamd: “as it is in heaven”. Kort geleden zag ik deze film voor de tweede maal en deze keer inspireerde deze film mij om er een artikel over te schrijven. Deze film gaat over een wereldberoemde dirigent, die een droom had….. Namelijk met zijn muziek de harten van mensen te openen. Toen hij na jaren hard werken een versleten hart had gecreëerd, gooide hij het roer om. Hij ging in plaats van liefdeloos met zichzelf om te gaan terug naar zijn droom. Waar was het hem allemaal om begonnen en waarom was zijn leven zo gelopen? Veel mensen komen op zo’n kruispunt als er iets ergs is gebeurd. Dan gaan we nadenken en reflecteren. Dan zijn we genoodzaakt antwoorden te vinden en komen we in aanraking met de zingeving van ons eigen leven.

De dirigent uit de film had een geweldige carriere gemaakt waar hij zo hard had gewerkt, dat hij tijdens een concert bewusteloos was neer gegaan door een hartaanval en vervolgens niet meer kon werken. Zo ging deze dirigent terug naar zijn geboortedorp, waar hij een aantal traumatische ervaringen heeft meegemaakt. Hij neemt een andere naam aan om zijn aanwezigheid geheim te houden. In die tijd van bezinning moet hij onder ogen zien dat zijn carriere slechts een vlucht was uit zijn ongelukkige jeugdjaren.

as it is in heaven

Hij werd gevraagd om leiding te geven aan het dorpskoor. Hij deed dat op zo’n adembenemende en inspirerende manier, dat zijn hart en de harten van de mensen inderdaad openden met alle gevolgen van dien. Er gebeurde van alles met de mensen van het koor en de mensen uit het dorp. Na vele worstelingen kwamen er fantastische resultaten zowel voor zichzelf als de mensen in zijn koor en uit het dorp. Nu zal ik niet alles verklappen, want deze film is een grote aanrader om zelf te gaan bekijken.

Wat is nu het moraal van dit verhaal en wat heeft dit te maken met liefdevol leiderschap? Eigenlijk alles. Deze film biedt voor veel mensen zoveel herkenning over gemaakte keuzes, nieuwe keuzes, eerlijkheid en vriendschap, liefde en haat, dogma’s en het volgen van de stem van je hart. Liefdevol leiderschap kun je alleen ontwikkelen als je je eigen hart leert kennen en je je ermee verbindt. Dan hoor je ook de stem van jouw hart. Elk hart heeft een bepaalde eigen klank. Dit zie je ook in de film. Als dit gebeurt, worden mensen blij. Ook als je hem nog nooit gehoord hebt, herken je hem toch. Als iedereen de stem van zijn eigen hart leert kennen en je zou dit als concert horen, zoals in de film, hoor je een heel harmonieus gezang. Een gezang dat zich “als vanzelf” op elkaar afstemt. Mensen horen de stem van hun eigen hart en dit totale harmonieuze concert. Dan krijg je het gevoel dat het ongeveer ook zo in de hemel voelt.

levensmissiespreuk

Nu is mijn droom om de harten van mensen te openen met liefdevol leiderschap. Waarom? Omdat mensen hier gelukkig van worden, zakelijk hun talenten gaan ontwikkelen en benutten en dus succesvol zijn en bijdragen aan een zinvolle en duurzame samenleving. Waarom heb ik gekozen voor leiders? Ik wil graag grote toegevoegde waarde hebben, veel veel en veel groter dan ikzelf. Er is een grote onuitgesproken behoefte aan liefdevol leiderschap. Er gebeurt van alles in de wereld die op grote schaal nadelig uitpakt voor planten, dieren, onze planeet en wij mensen (en misschien zelfs wel in ons zonnestelsel). Door mij te richten op leiders in deze wereld, die liefdevol leiderschap gaan ontwikkelen, worden nieuwe liefdevolle leiders geboren. Vervolgens krijgen we een waterkringeffect, waardoor nog meer liefdevolle leiders gaan opstaan. Ik durf zelfs de uitdaging aan te gaan, dat liefdeloze leiders gaan switchen naar liefdevol leiderschap. Dit zal zo’n enorme positieve levensveranderende impact hebben op onszelf, planten, dieren en onze planeet, dat wij hemel op aarde kunnen creëren.

Dat is mijn grote droom. Een droom die veel groter is dan mijzelf. Dit is mijn grote passie die ik met jullie ga delen. Mijn droom is beangstigend, want ik weet absoluut niet hoe deze vorm gaat krijgen. Maar dat is tevens de schoonheid. Dat is de manifestatie van ons scheppend vermogen waartoe eenieder van ons in staat is. Geef dit scheppende vermogen jouw stem. Leg er precies in wat jouw hart je ingeeft. Waar jij gelukkig van wordt, wat jij intens zinvol vindt en waar je zo trots op bent dat succes een resultante is.

  • Danielle de Moor zegt: 18 January 2018 Grappig dat je refereert aan de film.( Ik kreeg em jaren geleden 2 x kadoo van cursisten.) Dat is de essentie van mijn werk namelijk.Al 36 jaar lang toen ik de eerste was die zo werkte. Mijn droom. Buiten gebaande wegen.Dmv je eigen stem en een gerichte methodiek kunnen mensen echt hun hart openen en zichzelf ( terug) vinden. De werking van klank heeft daarmee te maken. Het activeert bepaalde hersencentra en werkt buiten het coginitieve om direct op het gevoel/ hart.Het oosten van de wereld heeft die kennis al eeuwen. Alle religies werken met klank om het bewustzijn te ontwikkelen. Prachtwerk. Prachtervaringen van vele cursisten. Die hiermee ook hun innerlijke stem sterker maken. Een kadoo voor mij zo te mogen werken. Stem is zowel doel als middel.Vele wegen leiden naar..
  • Anni van Bokhoven zegt: 01 September 2016 Helemaal met je eens, liefdevol leiderschap begint met jezelf. Niet met "aanleren", maar diep van binnenuit ervaren en voelen wie je zelf bent, van daaruit komt echte liefdevolle verandering. Zo ervaar ik het zelf. Heel mooi om te lezen, hoe jij het ervaart, dank je
  • Jeroen Heitzman zegt: 17 January 2016 Mooi,herkenbaar en vol passie! Ik neem dit ook mee in mijn hart, Groetjes Jeroen

  • Jouw reactie op Liefdevol leiderschap gaat over het vinden van je eigen stem

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


    css.php