Astrid Koorn

Mis jij eigenliefde in jouw leiderschap?

Geschreven door Astrid Koorn

De weg van een liefdevol leider gaat echt niet altijd over rozen, sprankelend of moeiteloos. Sommigen noemen het levenskunst, maar ik geef de voorkeur aan de term liefdevol leiderschap. Liefdevol leiderschap gaat dus over het centraal stellen van liefde en liefde zetelt in het hart. Leiderschap gaat over keuzes maken en deze uitvoeren hier op aarde en in de aarde. Zo verbind je hemel en aarde en gaan we niet zweven.

Liefdevol leiderschap gaat ook over natuurlijk leiderschap. De natuur werkt met universele wetmatigheden en leert ons wie we in essentie zijn. Dit betekent dat je leert mee zwemmen met de stroom en de energie van de rivier. Liefdevol leiderschap gaat in eerste instantie over persoonlijk leiderschap, zelfkennis en het ontwikkelen van al je intelligenties. Hoe beter je jezelf leert kennen hoe beter je ook de natuur en haar energie leert kennen. En dus ga je beter begrijpen hoe jij zelf en de buitenwereld werkt en de interactie daartussen. Je kijkt niet naar hoe je iets kunt manipuleren, maar je kijkt naar precies zoals het van nature ‘als vanzelf’ werkt. Wil je jezelf beter kennen, is kennis van die universele wetten onontbeerlijk.

Je kent het gezegde: “zo boven zo beneden, zo binnen zo buiten”. Wij staan in verbinding met het geheel. Vandaar dat liefdevol leiderschap resulteert in persoonlijk geluk en zakelijk succes bijdragend aan een zinvolle samenleving. Niet alleen voor onszelf maar juist ook samen met iedereen die hierin wil delen. Liefdevol leiderschap wil reproduceren net als de natuur, zodat er zoveel mogelijk liefdevolle leiders worden geboren op weg naar een samenleving in balans. Op weg naar wereldvrede helemaal in harmonie met wie we in essentie zijn.

De-essentie-van-geluk

Liefdevol leiderschap heeft grote aspiraties en wil echt een bijdrage leveren aan een zinvolle samenleving en de wereld mooier maken. Dat komt je niet zo even aanwaaien. Daar is een droom, positieve energie en tomeloze inzet voor nodig. Bovendien is het ook heel belangrijk dat je je voor een deel laat leiden door de geest. Ik heb gemerkt dat als je een droom hebt en deze richting geeft, er tijdens je reis dingen op je pad komen, die je helpen je droom te realiseren. Focus is dus noodzaak en door je af te stemmen op je droom vallen er allerlei zaken op hun plek. Mijn punt is: “teveel focus is ook niet goed”. Het is ongeveer 50% van je tijd besteden aan focus en 50% van je tijd open staan voor de dingen die je gaan helpen omdat je afstemt op de juiste energiefrequentie.

Dit laatste gaat over een van de universele wetten, genaamd: de wet van de aantrekking. Door je af te stemmen op je droom en haar energie zet je energie in werking, die dan jouw richting op komt. Vervolgens ga je zo bewust mogelijk keuzes maken om jouw droom in werkelijkheid te realiseren. Het is een ontdekkingsreis die machtig interessant is en waarover je je kunt blijven verwonderen en ervan genieten. 

Dia1

Als ik dit opschrijf, wil je niet weten wat er met mij gebeurt. Ik zal het je vertellen wat dit met mij doet. Ik krijg vleugels. Ik word blij. Ik krijg ideeën. Ik inspireer andere mensen. Andere mensen inspireren weer andere mensen en er komen allerlei zaken in beweging waardoor mensen bezig gaan met hun hoogste potentieel, gelukkig worden en een succesvolle organisatie ontwikkelen. Kortom, persoonlijk geluk en zakelijk succes optellen en vermenigvuldigen bijdragend aan een zinvolle samenleving.

Wil jij dit ook? Heb jij een droom en/of roeping? Wil je reflecteren op je bedrijf en een nieuwe richting inslaan? Wil je je leiderschap ontwikkelen en knelpunten oplossen op weg naar persoonlijk geluk en zakelijk succes? Geef je dan op voor een bewustzijnscan op www.koornbusiness.nl/bewustzijnscan/

  • Hans Roozendaal zegt: 25 February 2016 Graag.

  • Jouw reactie op Mis jij eigenliefde in jouw leiderschap?

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


    css.php