Astrid Koorn

Welk inzicht heb je echt nodig?

Geschreven door Astrid Koorn

Ja, ja we zijn goed bezig! Heerlijk he, als mensen kiezen om met hun versie van Liefdevol Leiderschap te starten. De meesten van ons willen wel en die zeggen dat ze dit wel een ’10’ geven in hun bewustzijnscan. 

Maar dan zijn we er nog niet! Want zelfs als mensen hun eigenliefde willen laten groeien en hun liefdesbewustzijn willen ontwaken en hun persoonlijk leiderschap willen ontwikkelen en geloven in hun versie van Liefdevol Leiderschap, dan mist er nog iets.

Ja, ik dacht ook: “dan zijn we er toch?” En toch blijkt uit de bewustzijnscans dat dit niet het geval is. Daarom heb ik dit gegeven eens onderzocht. Wat mist hier nog? Welke stap is er nog te nemen om daadwerkelijk tot actie over te gaan?

En dat is volgens mij het volgende: als je ‘ja’ zegt tegen een van mijn programma’s doe je jezelf een belofte. En als je jezelf een belofte doet, gaat de energie direct stromen. Zoals ik vandaag postte met mijn quote: 

“Het is ons licht, niet onze duisternis,
dat ons het meest beangstigt”

En ik geloof dat deze quote heel toepasselijk is voor dit onderwerp. Kijk, als jij kiest voor een bewustzijnscan of een ander programma, dan gaat jouw energie direct richting bepalen en dus die kant op stromen.

De keuze is gemaakt, daarmee doe je jezelf een belofte en daarom heb je je aangemeld en dan gaat uiteraard ook jouw energie die kant op bewegen. Dat zijn de universele wetmatigheden.

Veel mensen zijn zich niet bewust dat dit zo werkt. En herkennen dit gegeven dus ook vaak niet. Vervolgens bekruipt je een gevoel dat je niet kent en waar je ook geen controle op hebt. Althans, dat denk je. En vervolgens voel je je hier niet mee op je gemak en trek je je terug. 

Vaak laten mensen niets meer horen of zeggen op het laatste moment af. Herkenbaar? Dat is de reden dat ik vandaag nadere uitleg wil geven over wat hier gebeurt. Dit gegeven start zeg maar als je je bijvoorbeeld hebt opgegeven voor een bewustzijnscan. Je wordt dan gevraagd om een aantal vragen te beantwoorden, zodat we de bewustzijnscan zo waardevol mogelijk vorm kunnen geven.

En tijdens het beantwoorden van die vragen, bekruipt je dat gevoel weer. Een gevoel dat je niet kent, maar wat je mogelijk doet huiveren om antwoord te geven. Je voelt weerstand in jezelf en allerlei stemmetjes in jezelf die zeggen dat je het antwoord niet weet of niet wilt geven. Je zou dit kunnen ervaren als innerlijke sabotage.

Er kunnen allerlei gevoelens en allerlei excuses boven water komen drijven. In ieder geval is het doel om vooral af te zien van de belofte die je jezelf gedaan hebt. Je zou bijvoorbeeld het volgende kunnen ervaren: je kunt je alleen al bij deze gedachte onwel gaan voelen, of je wordt ineens heel erg moe, of je gedachten draaien in cirkels vast, of je hebt totaal geen zin meer om de bewustzijnscan te doen, allerlei kwaaltjes die opeens de kop op steken, allerlei excuses om het niet te doen, hoofdpijn, overprikkeld raken enz.

Zeker als de datum nadert, kun je dit nog sterker ervaren. De reden hiervan is dat de energie van jouw persoonlijke keuze zich heeft opgebouwd en nu begint te pieken! Het moment van ontmoeten en waarop jouw energie echt op volle kracht vorm kan krijgen resulterend in transformatie, grote inzichten en wellicht een doorbraak.

Het gaat hier om bewustwording. Word je bij deze bewust hoe dit proces werkt….. Besef dat dit onderdeel uitmaakt van dit proces. Nadat je je hebt aangemeld zet je jouw energie direct in werking en dit zal toewerken naar een hoogtepunt. Maar laat je hierdoor niet weerhouden! Dit is een essentieel onderdeel van het proces. Voordat je bewustzijnscan of online programma begint, heb je de eerste stappen al gezet!

En die eerste stappen zetten, zal er ook voor zorgen dat je de volgende stappen zet. Hoe bewuster je hiervan bent, hoe gemakkelijker het wordt om je weerstand of innerlijke sabotage te herkennen. En dus ga je nu bewust onderzoeken wat dit is. Is er sprake van weerstand en of innerlijke sabotage? Of niet? Als je dit niet onderzoekt, kun je je zomaar af laten leiden van je eigen persoonlijke groei. En haak je af. Bedenk wel dat je dan je eigen belofte ook teniet doet!En het gaat nog verder dan dat. Het is een gegeven dat hoe groter de weerstand hoe krachtiger deze transformatie voor je zal zijn. Met andere woorden: “als je dit proces zeer intensief ervaart, staat er iets te trappelen in jou dat het licht wil zien.

Ik hoop dat deze inzichten je helpen om stappen te zetten in jouw leven. En dat dit bijdraagt om ook klaar te zijn voor Liefdevol Leiderschap, want dat is namelijk de belangrijkste vraag. Je kunt het wel willen, maar je moet er ook klaar voor zijn. 

De eerste mensen zijn er klaar voor, want die zijn al begonnen!

Er zijn op dit moment mensen gestart met het online programma Persoonlijke Balans in werk en leven.

Hier vind je alle info en kun je je aanmelden


Jouw reactie op Welk inzicht heb je echt nodig?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


css.php