Astrid Koorn

Wanneer ben jij succesvol?

Geschreven door Astrid Koorn

Ik stelde de vraag aan een klant tijdens een van mijn programma’s Het Gulden Moment. Tijdens een 2 uur durende coachingsessie kwam deze vraag als een essentie naar boven drijven. Het is opvallend dat mijn klanten enorm goed zijn in hun vak en gewend zijn altijd een goed antwoord te kunnen geven op vragen die hen gesteld of voorgelegd worden. Totdat ze bij mij in een coachingsessie zitten…. Ik zie vaak aan mijn klanten dat als ze het even niet weten of gewoon helemaal (nog) niet weten, ze dit een ongemakkelijk gevoel geeft. Ze zijn het niet gewend geen antwoord te hebben. Ze zijn gewend snel iets te doorgronden, mede op basis van hun intuïtie en innerlijk weten. Ondanks dit ongemakkelijke gevoel voelen ze zich helemaal op hun gemak en veilig bij mij en Liefdevol Leiderschap.

Dit keer was de vraag dus: “wanneer ben jij succesvol?” Succes is een term die veel gebruikt wordt in onze wereld. Ga er maar eens even op googelen of hoeveel websites gebruiken het woord succes? Heel veel! En hoe kijken we niet op naar mensen die succesvol zijn? En welk beeld hebben we van deze mensen? En welk gedrag past bij deze mensen? Ik heb het aan een aantal mensen gevraagd. De vraag was: “welk beeld heb jij van succesvolle mensen?” De essentie van alle antwoorden was eigenlijk dat succesvolle mensen veel geld hebben en er een levensstijl op nahouden die dit uitstraalt. Ik heb dit antwoord in de volgende afbeelding zichtbaar willen maken.

succesvol zijn

De vraag: “wanneer ben jij succesvol?” geeft bij mijn klanten altijd opvallende antwoorden. Toen ik aan de vooravond stond om die deur te openen naar Liefdevol Leiderschap stond ik ook voor deze vraag. Mijn antwoord was toen: “ik ben al succesvol, maar ik wil nog succesvoller worden!” Maar er kwamen nog een aantal interessante antwoorden achteraan, die ik vandaag met jou wil delen. Ten eerste  betekende succesvol zijn voor mij niet alleen het hebben van geld. Ik wil graag ervaren dat mijn toegevoegde waarde in verhouding staat tot de waarde in geld, dat ik ermee verdien. Als je dus veel toegevoegde waarde hebt, betekent dit dus automatisch dat deze waarde zich vertaalt in onder andere geld. En eigenlijk is het mijn missie dat mijn klanten zeggen: “dit is onbetaalbaar”, dan praten we helemaal niet meer over geld, maar over toegevoegde waarde en hoe je een investering doet, die de rest van je leven rendeert. Geld alleen is voor mij niet voldoende reden om mijn tijd en energie ergens aan te besteden.

Ten tweede is voor mij ‘succesvol zijn’ een veel breder begrip dan alleen het hebben van geld. Ik wil als persoon mijn maximale potentieel realiseren en dit ook tot uiting laten komen in en met mijn collega’s en klanten in onze organisaties. Ik wil er blij van zijn. Ik wil hier elke dag fluitend mijn bed voor uit komen. Ik wil dat ik mezelf elke dag kan vertellen dat dit het meest zinvolle is wat ik kan bedenken. Ik wil dat mijn klanten ook fluitend mijn programma’s doen. En dat mijn klanten zichzelf vertellen dat dit het meest zinvolle is wat ze kunnen bedenken. En door dit duurzame ontwikkelproces aan te gaan, tellen ze op en vermenigvuldigen ze hun persoonlijk geluk, persoonlijke en maatschappelijke zingeving en duurzaam organisatiesucces tegelijkertijd.

Ten derde is het verdienen van veel geld een resultante van de zojuist besproken ingrediënten, die je erin hebt gestopt. Ik heb altijd goed mijn geld kunnen verdienen, maar ik wilde meer geven en delen dan alleen geld. Bovendien wil ik met minimale inspanning maximale resultaten behalen. De focus ligt dus niet meer primair op het verdienen van geld, want als je de juiste ingrediënten goed toepast, is het resultaat onder andere dat je ook een goede boterham verdient. En nog veel meer…… Je kunt niet alleen meer je rekeningen betalen. Nee, je kunt investeren in je organisatie om de wereld nog mooier te maken. Je gaat jezelf als ondernemer en leider nog gelukkiger voelen door het feit dat jij hieraan mee kunt werken. En de wereld nog mooier maken betekent, dat wat je ook gaat doen, het voor jou en andere mensen heel zinvol is. Het succes is dus veel groter dan alleen geld verdienen. Je kunt nu geluk, zingeving EN organisatiesucces geven en delen en dat maakt Liefdevol Leiderschap tot een onvergetelijke ervaringsreis en belevenis.

Dia1

In mijn geval definieer ik ‘succesvol zijn’ dus veel breder dan alleen het verdienen of het hebben van geld. En wat schetst mijn verbazing niet? Dat mijn klanten dit succes ook in dit bredere verband willen zien. Hoe bereik je dit? Door aan jezelf te werken. Door inzichten te verwerven waardoor je zelfkennis wordt vergroot. Door zelfkennis ga je je persoonlijk leiderschap op een hoger plan brengen. En doordat je leiderschap op een hoger plan komt, ga je zaken in een nieuw perspectief zien. Die nieuwe perspectieven leiden tot het besef van bewustwording van jezelf en de wereld om je heen. Door bewustwording en nieuwe perspectieven ga je ‘als vanzelf’ inspirerend en liefdevol leiderschap vertonen. En doordat je jezelf duurzaam ontwikkelt, zul je zinvol en succesvol bezig zijn om je organisatie ook duurzaam verder te ontwikkelen. En zo ga je het gulden-snede effect zelf in werking zetten en zelf het benodigde voorbeeldgedrag leren ontwikkelen. De kwaliteit van jouw voorbeeldgedrag bepaalt hoe krachtig de gulden-snede werking kan optreden.

Liefdevol leiderschap en ondernemerschap ontwikkelt de eigen intelligenties en leert hoe je deze synchroon kunt laten optreden met de universele wetmatigheden, zodat ook jij een bewuste veroorzaker kunt worden. Dit alles leer je op individuele basis en op maat in het programma De Gulden Progressie. En iedereen kan het leren ontwikkelen, aangezien het gaat over wie we werkelijk zijn. Die realiteit bestaat al, maar hier heb je de kans om deze zelf ook te gaan zien. Ben jij ondernemer en/of leider en wil jij deze kans met beide handen aangrijpen? Meld je hier dan aan voor de bewustZIJNScan en vindt binnen 45 minuten uit welke eerste stap je kunt zetten.


Jouw reactie op Wanneer ben jij succesvol?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


css.php