Astrid Koorn

Waarom bestaat Liefdevol Leiderschap nog?

Geschreven door Astrid Koorn

Er is maar 1 reden dat Liefdevol Leiderschap nog bestaat vertelde ik de vorige keer. Wat een rare titel. Dat zou impliceren…….juist! Niets is vanzelfsprekend. Iedereen wil het, maar weinigen doen het. Iedereen ziet dat deze verandering van Liefdevol Leiderschap broodnodig is, maar wie heeft de moed om deze reis met zichzelf aan te gaan? 

8 jaar geleden verklaarde iedereen mij voor gek. En nu zijn er nog mensen met uiteenlopende reacties en feedback. Dit gebeurde ook zoveel jaren geleden bij Ghandi. Niet dat dit enig effect had op zijn waarnemen en handelen.

Hij bleef geloven in die verandering die hij wilde zien in deze wereld. Hij bleef hier al die jaren trouw aan. Met alle uitdagingen die hiermee gepaard gaan, want geloof maar, je wordt getest op wie je bent.Zo heeft Eckhart Tolle ook 10 jaar rondgelopen met zijn boek. Niemand wilde het…. En toch wist hij ook dat wat hij aanreikte de wereld nodig had. Ook als ze dat zelf (nog) niet wisten. Hij had jaren geen knoop te makken. Hij heeft zelfs een keer een bedrag bij de loterij gewonnen, waarmee hij nog wat exemplaren van zijn boek kon laten drukken. Hij bleef geloven in zichzelf en zijn creatie. 

Is dat gemakkelijk? Nee, dat is het geenszins. Het is zelfs op vele momenten verrekte moeilijk. Je komt jezelf constant tegen. Het kan zelfs verkeren, dat je op een gegeven moment de enige bent met wie je hierover kunt praten. De rest is uitgecheckt en ‘gelooft’ er niet meer in.

Dan ben je zelf de enige, die overblijft. Daar sta je dan.  Eens gestart vol goede moed. Jaren doorgezet met alle keuzes en ongemakken van dien. Je stelt jezelf de vraag: “wat beweegt mij om door te gaan?” Waar doe ik het voor?

Denk niet dat je deze antwoorden altijd zelf weet. Dat is niet zo. Je wordt constant uitgenodigd jezelf te onderzoeken. Zonder enige garantie. Maar er is iets wat je voortdrijft. Tegen beter weten in. Zelfs tegen alle logica in. 

Je gaat door waar de rest zou stoppen. Iets drijft jou voort en wat dat is, weet je niet precies. Maar je gaat door. Elke dag weer. Zonder concrete resultaten. Zonder jezelf succesvol te kunnen noemen. Je zou je zelfs zomaar kunnen schamen voor je eigen moed.Wat maakt nou dat je toch door blijft gaan? Wat is zo sterk dat je er alles voor over hebt? Je hebt allerlei problemen die je op moet lossen vanwege deze keuze en toch ga je door.

Je kunt zelfs in serieuze problemen geraken en toch ga je door. Je moet nu wel hulp vragen, want alleen lukt het niet meer. Er wordt van je gevraagd om in je kracht te blijven staan. WAT ER OOK GEBEURT!!!!!!

En je blijft doorgaan. Je blijft oplossingen zoeken voor problemen. En het vreet aan je. En je blijft doorgaan….. Tegen beter weten in. En je blijft zeggen:

“Het kan niet, maar we doen het wel.”
 

Je daagt jezelf en het leven uit tot op het bot. En soms barst je in janken uit, omdat je niet meer weet hoe het verder moet. Maar je gaat door….. Je voelt je eenzaam. Je schaamt je voor jezelf. En je vraagt jezelf af: “hoe kan ik dit verantwoorden naar mezelf, mijn partner, naar mijn gezin?”

Je gaat op zoek naar antwoorden voor dit totaal onverklaarbare fenomeen. Waarom doe je dit? Waarom doe je niet gewoon? En er komt geen logisch antwoord. En ondanks dit gegeven, ga je nog steeds door……

Denk je wel eens aan opgeven? Ja, natuurlijk! Soms kun je niet meer. Soms wordt de onzekerheid torenhoog en zie je door de bomen het bos niet meer. Je weet het niet meer. Je bent opgegeven. Verdwaald. En je weet de weg niet meer terug. En nog steeds ga je ‘vastbesloten’ door.

Zit je al op het puntje van je stoel? Wil je antwoord hebben op de in dit artikel gestelde vraag? Ik nodig je uit om tot de volgende nieuwsbrief jezelf uit te dagen om jouw antwoord te vinden voordat ik de mijne geef ;-))

Ben jij ook klaar om jouw versie van Liefdevol Leiderschap te creëren? We zitten namelijk te springen om mensen en leiders te ontmoeten die klaar zijn voor hun versie van Liefdevol Leiderschap in welke vorm dan ook. Wil jij meer liefde ervaren in alle aspecten van jezelf en jouw leven? Meld je dan aan voor jouw bewustzijnscan op www.koornbusiness.nl/bewustzijnscan/


Jouw reactie op Waarom bestaat Liefdevol Leiderschap nog?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


css.php