Astrid Koorn

Spijt is voor mij verloren gelukstijd

Geschreven door Astrid Koorn

Ik lees net een onderzoek over de 5 belangrijkste zaken die mensen die gaan sterven aangeven:

1. Ik wou dat ik altijd trouw was gebleven aan mezelf
2. Ik wou dat ik niet zo hard had gewerkt
3. Ik wou dat ik altijd mijn gevoelens had geuit
4. Ik wou dat ik altijd contact had gehouden met de mensen waar ik van houd
5. Ik wou dat ik mezelf had toegestaan gelukkiger te zijn

Ik wou, ik wou, ik wou, ik wou, ik wou 5x
En ik heb vaak met klanten gesproken die ook zeiden: ik wou dat ik ……. maar ik weet niet hoe. Ik vind het eng. Ik ben bang voor het onbekende. 

Ik heb mezelf jaren geleden beloofd dat wanneer ik ook deze aarde verlaat, ik dit met een glimlach zal doen. Ik heb mezelf gezworen trouw te blijven aan mezelf. Hoe moeilijk dit soms ook kan zijn.

Je voelt het als je in jezelf verzaakt en dat is een behoorlijk rotgevoel dat je alleen recht kunt zetten als je alsnog uitspreekt en gaat doen wat je toen had willen zeggen en doen.

Ik werk de laatste jaren veel minder hard dan dat ik gewend was te doen. Ik dacht toen dat ik het maximale uit mezelf haalde, maar niets is minder waar. Eigenlijk alles wat ik deed, was veel te …..

Hierdoor haalde ik mezelf uit balans zonder dat ik het in de gaten had. Waar ik te veel in het ene had gespendeerd ging ten koste van het andere, maar dat zag ik toen niet zo. Ik had de overtuiging dat als ik alles maximaal deed ik ook het maximale uit mezelf haalde.

Nu denk ik daar anders over. Elk mens heeft een bepaalde persoonlijke balans met een eigen mix van prioriteiten. Door trouw te blijven aan jezelf maak je de juiste keuzes. Door minder hard te werken blijf je duurzaam en moeiteloos in balans met exact het manifesteren van jouw levensprioriteiten. 

Weet jij van jezelf dat er op dit moment zaken spelen waarin je niet trouw bent of blijft aan jezelf en werk je veel te hard, waardoor je andere levensprioriteiten verwaarloost?

Dan komt het dagprogramma persoonlijke balans in werk en leven voor jou als geroepen.

Hier lees je meer over dit dagprogramma

Je gevoelens niet uiten, zorgt voor een blokkade in je lichaam. Die blijft daar zitten totdat jij je bewust wordt dat je hier iets mee wilt, omdat je anders zelfs ziek kunt worden. Het vergt moed om je gevoel uit te spreken. We denken te vaak dat wij alleen die gevoelens hebben en de anderen niet. Ook hier klopt niets van. Vele mensen ervaren soortgelijke gevoelens, maar durven hier ook niet over te praten.

Hier zijn allerlei redenen voor en wij mensen blinken uit in het verzinnen van excuses. En ook om een excuus zo waarheidsgetrouw mogelijk te laten zijn. En als dit niet lukt, dan praten we onszelf deze waarheid wel aan. We hebben hier geen enkele moeite mee. 

En toch helpt je dit niet. Toch blijft dat stemmetje van jouw hart zeggen hoe het echt in elkaar zit. Zo heb ik eens geprobeerd uit pure wanhoop om niet meer van mijn partner te houden. Met veel toewijding en volharding dacht ik dat ik mezelf dit kon aanpraten. 

Totdat ik zo ongelukkig werd, dat ik wel toe moest geven aan mezelf dat ik dit echt niet kon. Als je van iemand houd, hou je van iemand en dat kun je echt niet even ongedaan maken. Zelfs als je alles op alles zet, dan lukt het je nog niet.

Toen ik dit bewust werd, ben ik terug gegaan naar mijn partner en heb mijn werkelijke gevoelens geuit. Zonder hierin een verwachting te plaatsen. Alleen maar je werkelijke gevoelens te uiten. Ik was zo blij dat mijn hart mij erop had gewezen dat ik mezelf voorloog en mij had geïnspireerd om mijn hart uit te spreken. 

Waarover je ook jouw gevoelens niet hebt geuit, je kunt elke dag kiezen om dit recht te zetten. In eerste instantie naar jezelf. En als je er dan klaar voor bent, uit dan je gevoel. Het geeft zoveel opluchting en trots als je de moed hebt dit toch te doen. 

Vaak zijn het zaken waar je bezinning voor nodig hebt om bij jouw werkelijke gevoel te komen. En ook heb je zijnstijd nodig om dit aan jezelf te uiten en je voor te bereiden hoe je dit gevoel daadwerkelijk gaat uiten. En vorm gaat geven zodat je ook trouw blijft aan dit gevoel.  

Weet jij dat je bezinning en zijnstijd nodig hebt om bepaalde zaken voor jezelf onder de loep te nemen? Roept je hart dat dit nu prioriteit heeft in jouw leven?

Eind april 2019 bieden we een weekretraite aan in het mooie wijngebied in Frankrijk. Een week leren, genieten, ontdekken, dansen, rusten en plezier.

Meer informatie over de retraite lees je hier.

Contact houden met de mensen waar je van houdt wordt ook gezien als heel belangrijk. Meestal gaat dit vanzelf, maar in families en vriendenkringen kom je jezelf ook tegen.

Veel mensen vinden het moeilijk om tegen familie en of vrienden trouw te blijven aan zichzelf en om gevoelens te uiten. Dit kan resulteren in heel hard werken om maar de goede lieve vrede te blijven handhaven. Maar gelukkig wordt je hier niet van. 

Jezelf toestaan om gelukkig te zijn, is echt een keuze. Jezelf toestaan om jouw zielsbestemming te mogen leven is ook een keuze. En jezelf toestaan om met jouw unieke talenten de wereld mooier te willen maken, is ook een keuze.

Wij denken vaak van niet, maar de mensen die zichzelf geluk, zingeving en succes gunnen, leven het vaak ook. Het start allemaal met geloven in jezelf. En als je wilt geloven in jezelf heb je eigenliefde, eigenwaarde en zelfrespect nodig. Sterker nog, door deze reis te starten zal je eigenwaarde, je eigenliefde en je zelfrespect verder vergroten en dan is het hek van de dam.

Want als je hier eenmaal de smaak van te pakken krijgt, wil je nooit meer anders en zul je op je sterfbed zeggen:

1. Ik ben trouw gebleven aan mezelf – juist waar ik dit moeilijk vond
2. Ik heb van mijn leven genoten doordat ik mijn persoonlijke balans vond en toen de impact had waar ik van droomde
3. Ik heb mijn hart de leiding gegeven en altijd mijn werkelijke gevoelens geuit
4. Ik heb genoten van de liefde en altijd alles gezegd tegen de mensen waar ik van houd
5. Ik heb mezelf toegestaan gelukkig te zijn door in eerste instantie heel veel van mezelf te houden. Dat was de sleutel voor mijn geluk, mijn zingeving en mijn succes.

Heeft dit verhaal iets in jou wakker gemaakt. Komt jouw innerlijke avonturier tot leven en wil jij ook liefde de hoofdrol geven in jouw leven? Wil jij een liefdevol voorbeeld zijn voor jezelf en anderen?

Half april 2019 starten we weer met het 6-maanden leiderschapsprogramma De ontdekkingsreis van de 7 intelligenties.

Meer informatie over dit programma lees je hier.


Jouw reactie op Spijt is voor mij verloren gelukstijd

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


css.php