Astrid Koorn

Op een schaal van 1 tot en met 10 hoeveel houd jij van jezelf?

Geschreven door Astrid Koorn

Veel leiders en ondernemers houden niet van zichzelf. Als ik ze vraag hoeveel ze van zichzelf houden op een schaal van 1 t/m 10, dan geeft men zichzelf gemiddeld een 4 t/m 7 met uitschieters naar onderen en naar boven. Het opmerkelijke is dat ze denken dat dit niets met hun leiderschap te maken heeft.

Hoe ik dat weet? Nou dat is vrij simpel. Als eerste kijk ik samen met leiders en ondernemers naar hun dagelijkse gedrag. Wat doen ze op dagelijkse basis? Waar besteden ze tijd, energie en geld aan en komt dit overeen met wat ze daadwerkelijk belangrijk vinden? Ik noem dit het zo concreet mogelijk benoemen van je persoonlijke (dis)balans

Inmiddels kan ik concluderen dat leiders en ondernemers vaak heel wat anders doen dan wat ze daadwerkelijk belangrijk vinden. De meesten melden dat ze vaak te hard en teveel werken. Ze delegeren vaak te weinig of te veel of de verkeerde dingen.
Ze eten niet gezond. Ze bewegen te weinig. Hebben geen tijd voor zichzelf. Ze hebben geen tijd voor de familie. Ze hebben geen tijd om over het leven te mijmeren. Ze zitten onder de stress.

Ze jagen vaak financieel gewin na. En als ze dat dan hebben, dan is er een groep die dit fantastisch vindt en een groep die dan denkt: “En nu?”

Maar vaak is het ook gewoon hard blijven werken om dit financieel gewin te behouden. Vele leiders en ondernemers gaan nu pas echt reflecteren op hun leven. Ze hadden of namen (zeg ik liever) hier immers ook nooit tijd voor toch?

De meeste leiders en ondernemers komen op dit moment bij mij….. Ze hebben nu geld en hebben angst hoe ze dit geld nu moeten behouden. Volg je het? Eerst hadden ze angst om geen geld te hebben en nu hebben ze angst om het te behouden. 

En juist deze angst zet vele leiders en ondernemers aan om te werken met macht. Ik zeg uitdrukkelijk macht, want macht is gerelateerd aan angst. Angst om iets te verliezen. En dan krijg je mogelijk te maken met een tekort……

En leiders en ondernemers hebben niet in de gaten dat ze dan ook mensen in hun organisatie aantrekken die angst hebben om iets te verliezen. Leiden gebaseerd op angst en tekort houdt per definitie in dat je jezelf klein houdt en de mensen in je organisatie ook. Het houdt ook in dat je onvoldoende van jezelf houdt anders had je wel anders met je tijd, energie en geld gedaan toch? 

Dit inzicht zal voor velen moeilijk zijn te accepteren, want het zegt iets over jou. Als mens en als leider……

Er zijn steeds meer leiders die zich bewust worden dat ze voorbeeldgedrag over hebben genomen van hun leiders waar ze niet meer achter staan. Of ze denken dat het beter kan. Ze gunnen zichzelf immers wat meer dan angst.

En dat kan ook……en gemakkelijker dan je denkt. Met Liefdevol Leiderschap! Liefde inspireert namelijk. Het wordt vele malen gemakkelijker voor je om leiding te geven. Dit laatste geldt overigens alleen voor de echte leiders onder ons. 

Mocht ik je geïnspireerd hebben, dan heb ik nog een aantal mogelijkheden om je verder te helpen met jouw versie van Liefdevol Leiderschap.

1. Wil je dolgraag op ontdekkingsreis naar jouw versie van Liefdevol Leiderschap, maar twijfel je over van alles en nog wat? Vraag je je af welk programma het beste bij jou past of heb je allerlei andere vragen? Meld je dan gewoon aan voor een bewustZIJNscan. Je wordt dan uitgenodigd voor een telefonisch gesprek met mij en we stellen vast of ik je verder kan helpen.
Hier kun je je aanmelden.

2. De meeste leiders vinden de ontdekkingsreis van Liefdevol Leiderschap heel persoonlijk en kwetsbaar. Om deze reden kiezen ze vaak voor het 1 op 1 VIP coaching programma De Gulden Progressie.

Tijdens dit programma werken we 1 op 1 op een diep en strategisch niveau aan jouw eigenliefde, eigenwaarde en zelfrespect. We passen dit toe op jouw dagelijks persoonlijke en zakelijke leven. Hierin ga je schakelen en ervaren. Ik sta nog elke keer verbaasd waartoe we met de juiste inzichten in zo’n korte tijd toe in staat zijn. Hier kun je het programma bekijken en je aanmelden. 


Jouw reactie op Op een schaal van 1 tot en met 10 hoeveel houd jij van jezelf?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


css.php