Astrid Koorn

Waarom wij op dit moment allemaal onderpresteren

Geschreven door Astrid Koorn

Ontdekken is het nieuwe leren. Vroeger wist men dit al, maar dat is men inmiddels vergeten. Liefdevol Leiderschap wil graag dat leiders en ondernemers zich dit weer herinneren.

Want vaak vertellen leiders en ondernemers niet waar het echte succes haar oorsprong heeft gehad…..(wat eigenlijk het allerbelangrijkste is)

En dan heb ik het nog niet over geluk en zingeving.
Ik heb het alleen over leiders en ondernemers die succesvol zijn en meer willen in hun leven en hun organisatie.

Op een gegeven moment heb je alles bereikt dat je dacht dat je altijd wilde. Nu zijn er leiders en ondernemers voor wie dit genoeg is. Zij hebben het reuze naar hun zin en zijn druk en doen hun ding.

Toch werkte dat voor mij anders. Succes alleen was niet meer voldoende. Ik ben dol op succes en ik geniet ervan……met volle teugen. Toch denk je op een gegeven moment dat er meer moet zijn. Dat dit niet het eindstation is. 

Je ziet van alles om je heen en je denkt: “dat kan beter, veel beter”.

Als wij onszelf de kans zouden geven om te mogen ontdekken, zullen we het innerlijke kind in ons activeren. En ons innerlijke kind houdt van interessante zaken. Die als vanzelf als leerzaam ervaren zullen worden en kinderen hebben lol in dit proces.

We zijn vergeten hoe het voelt om te mogen ontdekken. 

Ontdekken is een staat van ontspanning. Niks moet en alles mag. Door die staat van ontspanning ontstaat er ruimte. Ruimte die ingevuld mag worden zoals jij dat wilt. Het mag gewoon ontstaan. 

Het is heel belangrijk om te leren hoe je deze staat van ontspanning kunt bereiken. Je kunt deze namelijk voor alle situaties inzetten, waarin jij spanning ervaart. 

Het zal bijzonder goed werken in situaties waarin jij geacht wordt belangrijke besluiten te nemen. 

En de beste besluiten neem je als je verschillende perspectieven kunt optellen en vermenigvuldigen.

Dus het leren bereiken van een staat van ontspanning is de eerste stap om te ontdekken.

Ontspanning verhoogt onze frequentie. Alles gaat gemakkelijker. Je voelt je goed. Je komt ineens op ideeën. Je ontmoet toevallig iemand die je net nodig had. 

Ontspanning creëert dus ruimte waardoor iets kan ontstaan. Het is de kunst om vervolgens die ruimte niet meteen te gaan invullen. Dit kan opeens heel leeg en stil ervaren worden. Het kan ook overweldigend aanvoelen. Je kunt ook een hele grote glimlach op je gezicht krijgen.

Dit is het moment dat we kunnen gaan ontdekken als we onszelf dit toestaan. 

Je ontdekkingsreis kan nu beginnen. Je zult ervaren dat het niet altijd gemakkelijk zal zijn om die ontspannen staat vast te houden. Dat je jezelf hierin moet trainen.

Door jezelf hierin te trainen vergroot je je zelfkennis en je bewustzijn.

Je zult zien dat het leren ontspannen in spannende situaties je enorm zal helpen. Het nemen van belangrijke besluiten zal je moeiteloos sneller en beter afgaan.

Leren ontspannen is ook een vorm van eigenliefde, eigenwaarde en zelfrespect.  

Je verhoogt je frequentie, waardoor je jezelf meer afstemt op energie van licht en liefde. Deze energie zullen jij en de mensen om je heen onmiddellijk ervaren. 

Leren ontdekken is stap 2…..

Door te leren ontdekken zul je je bewustzijn vergroten.

En ons bewustzijn is multi-dimensionaal en bestaat uit 7 hoofdintelligenties. Dit betekent dat het gebruik maakt van 7 verschillende intelligenties en dus ook 7 verschillende perspectieven. 

Als je geneigd bent vaak alles logisch te benaderen en te beredeneren maak je gebruik van 1 intelligentie.

Als je geneigd bent vaak op je gevoel af te gaan maak je ook gebruik van 1 intelligentie.

Iedereen zal zijn voorkeursintelligentie gebruiken zonder dat deze hier bewust van is.

Vaak omringen leiders en ondernemers zich met mensen die dezelfde voorkeursintelligentie hebben als zij. Met het gevolg dat alles wordt benaderd en bekeken vanuit 1 intelligentie of perspectief.

Wellicht dat je nu denkt: “maar wat doen ik dan met die andere 6 intelligenties?”

Nou dat is een hele goede vraag waarop alleen jij wat jezelf betreft het antwoord kunt geven. 

Mijn ervaring leert dat de meeste mensen en dus ook leiders en ondernemers hier nog weinig of geen weet van hebben. Laat staan wat dit kan toevoegen in hun leven en leiderschap.

Als je je 7 intelligenties gaat ontdekken, gaat er een wereld voor je open. Wij mensen hebben zoveel potentieel, maar de meesten van ons hebben er geen weet van. En dus blijven deze talenten onbewust en vaak ook onbenut. 

Zouden wij dan allemaal onderpresteren op dit moment? Zeker weten!

De nieuwetijdskinderen laten ons dit goed zien in het onderwijs. Zij geven duidelijk aan te willen ontspannen op school en vervolgens te gaan ontdekken. Ontdekkend leren is interessant, leerzaam en leuk. Zij hoeven niet te leren ontdekken, want dit is een natuurlijke staat van de mens, die ons (volwassenen) inmiddels is afgeleerd.

Ik weet zeker dat de meesten van ons potentieel laten liggen. En dus in staat zijn tot veel meer geluk, zingeving en succes? Absoluut!

Onze angstcultuur heeft ons leren overleven, maar liefde doet veel meer. Liefde laat schuld achter zich en gaat creeren met alles wat in potentie aanwezig is. Liefde gaat creeren met jouw 7 intelligenties. 

Liefde verhoogt je frequentie, liefde vegroot je bewustzijn en liefde leert je hoe je alles wat je maar wilt kunt creeren met je 7 intelligenties. Liefde leert je ook dat het ontwikkelen van je hartintelligentie van onschatbare waarde is.

En ja, dit alles begint ergens……

Het begint bij het leren ontspannen…..

Dan leer je om met deze staat van zijn te gaan ontdekken

Vervolgens leer je je 7 intelligenties kennen

En dan begint jouw ontdekkingsreis naar jouw versie van Liefdevol Leiderschap 

Wil jij als leider ook leren ontspannen en ontdekken?

Dat kan met het leiderschapsprogramma de ontdekkingsreis van de 7 intelligenties. En je zult leren deze intelligenties op te tellen en te vermenigvuldigen gebaseerd op eigenliefde, eigenwaarde en zelfrespect.

Je leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Of het nu gaat over je gezondheid, je relatie, je gezin, je familie, je vrienden, je geld, je thuis, je werk, je collega’s, de natuur, je huisdieren of wat dan ook. Als liefde de hoofdrol krijgt in je leven kan ook jij paradijs op aarde creëren. En daar zijn we met z’n allen ook erg aan toe.

Hier lees je alles over het programma en kun je je aanmelden.

Let op: dit programma geef ik 2x per jaar en er kunnen slechts 8 mensen aan dit leiderschapsprogramma meedoen. 

Wil je hier meer over weten?

Dan kun je geheel kosteloos en vrijblijvend een 1 op 1 gesprek aanvragen. 

En ontdek hoe je direct na het gesprek al stappen kunt zetten in jouw versie van Liefdevol Leiderschap.

En wellicht wil je samen met andere leiders en ondernemers op een innerlijke reis om jouw 7 intelligenties te ontdekken.


Jouw reactie op Waarom wij op dit moment allemaal onderpresteren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


css.php