Astrid Koorn

Liefdevol leiderschap leer je het beste door het te doen.

Geschreven door Astrid Koorn

De luisterversie duurt een kleine 6 minuten

Inmiddels zullen de meesten van jullie weten dat liefdevol leiderschap gaat over het optellen en vermenigvuldigen van persoonlijk geluk en zakelijk succes (lees ook: maatschappelijke waarde) bijdragend aan een zinvolle samenleving. Nu zou je kunnen denken: “dat gaat eigenlijk over iedereen”. En dat klopt. Ik heb eerder een artikel geschreven met de titel “liefdevol leiderschap is voor iedereen” met de mooie ‘ubuntu’ foto. Het gaat over persoonlijk leiderschap in je eigen leven, in je organisatie en onze samenleving. Liefdevol leiderschap is een gedachtegoed, waarin een aantal principes centraal staan. Het gaat ook over het ontwikkelen van al jouw intelligenties en kennis van de universele wetmatigheden. Het gaat over energie, frequentie en bewustzijn.

Het afstemmen van jouw energie op jouw frequentie binnen jouw bewustzijn leer je alleen door de juiste kennis toe te passen. Het is kennis en wijsheid die ons op school niet wordt geleerd. Het is dus aan onszelf om te kiezen voor gericht onderwijs en dan zul je op zoek gaan naar mensen, die deze kennis en wijsheid hebben opgebouwd. Als je deze kennis en wijsheid in je leven verkiest, zal deze investering in tijd, energie, bewustzijn en geld de rest van je leven renderen. En als je in reïncarnatie gelooft ook al je volgende levens (zie ook een van mijn vorige artikelen). 

Dia1

Liefdevol leiderschap wil de leiders van deze tijd bewust maken dat ‘winst maken’ en ‘financiële balans’ belangrijk is, maar een resultante van. Liefdevol leiderschap leert je de juiste ingrediënten te kennen, zodat deze resultaten met minimale inspanning en maximale output worden gerealiseerd. En nog veel meer, want het gaat om de som der delen en het toepassen van de gulden snede. Dit betekent dat je behalve winst en een financieel gezonde organisatie gelukkige mensen in een succesvolle organisatie zult zien, bijdragend aan een zinvolle samenleving. Als je dit goed doet, worden al je relaties ambassadeur van jou en je organisatie.

Nu zie ik tegenwoordig allerlei programma’s en verkoopkreten en marketingtermen hoe moeiteloos, sprankelend en weergaloos dit te verwezenlijken is. En daar wil ik het even met jullie over hebben. Iedereen kan van alles zeggen, maar dat betekent nog niet dat het waar is. Liefdevol leiderschap gaat niet over wat een ander denkt of doet. Het gaat over wat jij denkt of doet. Het gaat ook niet over hoe succesvol een ander is. Het gaat over wat jij zelf kunt toepassen, omdat jij gelooft in jezelf en hetgeen je denkt en doet. Iedereen maakt zijn eigen begin met als basis zijn/haar eigen leven en binnen jouw rol in een organisatie (lees wederom: of maatschappij) en jouw toegevoegde waarde aan een zinvolle samenleving. Het enige relevante van liefdevol leiderschap is dus uiteindelijk wat je DOET en dus in praktijk brengt of probeert te brengen. Alleen al kiezen voor deze afstemming van energie, frequentie en bewustzijn zal jou anders laten denken en doen!

En dan begint jouw ontdekkingsreis……. Algemene programma’s en generieke stappenplannen zullen je op deze reis niet veel helpen. Dat is ook de reden dat ik veel werk op individuele basis. Op dit moment werk ik veelal 1 op 1 met mensen in VIP-dagen en VIP coaching programma’s. Dit zijn programma’s op maat precies afgestemd op de behoeften van de betreffende persoon. Zo kan ik voortgang garanderen en stappen overslaan die iemand al kent. Precies werken aan die dingen, die zich op dat moment voor doen en maximale nieuwsgierigheid en voortgang realiseren. Natuurlijk zit hier ook praktische kennis bij op de gebieden van persoonlijke ontwikkeling, business concepten en marketing, leiderschap en organisatieontwikkelingen. Deze gebieden zullen dan met de principes van liefdevol leiderschap worden toegepast.

levensbloem2

Dit hele gedachtengoed en deze ervaringswereld heb ik niet moeiteloos geleerd en toegepast. Als dat het geval zou zijn geweest, ben ik absoluut ongeschikt om het jou te leren. Ik weet wat deze weg kan opleveren en dat kan soms ‘als vanzelf’ gaan, maar soms ook veel toewijding en inspanning kosten. Liefdevol leiderschap is levensveranderend en we weten allemaal dat bepaald gedrag van onszelf niet zo gemakkelijk te veranderen is. Anders had iedereen dat allang gedaan. Spreuken lijken cliché, totdat je ze uitvoert. Ik kan je wel vertellen dat deze reis je nooit meer zal vervelen, je leven zal positief veranderen, je zult leren in alles het goede te zien, je zult anderen inspireren en je zult persoonlijk geluk en zakelijk succes leren optellen en vermenigvuldigen. Bovendien zal je bijdragen aan een zinvolle samenleving.

Liefdevol leiderschap leer je dus het beste door het te doen! Dat geldt niet alleen voor jullie, maar ook voor mij. Het is geen afgebakende weg, nee, het is een pad wat je zelf verkiest. Sommigen kappen een weg dwars door het oerwoud en anderen lopen heerlijk te genieten in de bergen. Op deze reis ben ik jullie gids, maar het mooie is, dat ik het zelf ook nog aan het leren ben voor de rest van mijn leven. Ik probeer elke dag liefdevol leiderschap toe te passen en dat lukt nog niet in alles of altijd. We gaan deze weg dus samen op weg naar geluk, succes en zingeving.

Sta jij voor een persoonlijke en zakelijke uitdaging? Spreekt liefdevol leiderschap je aan? Meld je hier dan aan voor een kosteloze bewustZIJNscan  


Jouw reactie op Liefdevol leiderschap leer je het beste door het te doen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


css.php