Astrid Koorn

Liefdeloos leiderschap is voorbij

Geschreven door Astrid Koorn

Vandaag kreeg ik een reactie dat “liefdeloos leiderschap geen leiderschap kon zijn in zijn beleving, als het hart ontbreekt blijven we aanklooien.”

Iemand anders zei: “liefde is de afwezigheid van veroordeling”.

En nog iemand anders zei: “liefde is leiderschap”.

En weer iemand anders zei: “liefde verbindt en wie wil zich nou niet verbonden voelen”?

Als ik deze reacties tegen een leider of ondernemer aan zou houden, kijken ze mij in eerste instantie argwanend aan. Wat zijn dit voor vragen? 

En de vragen luiden dan:

Leid jij je leven en organisatie vanuit liefde?
Horen liefde en leiderschap bij elkaar?
Betekent liefde de afwezigheid van veroordeling?
Voel jij de behoefte om te willen verbinden?

Dit zijn vragen die de gemiddelde leider en ondernemer in zijn leven nog niet heeft gehad. 

Veel leiders moeten lachen als ze de term ‘Liefdevol Leiderschap’ horen. Zoals ik in de vorige nieuwsbrief vertelde, vinden (nog!) veel leiders en ondernemers dat liefde en leiderschap niet samen gaan. Maar we vergeten dat vele grote leiders voor korte of langere tijd zijn uitgelachen.

Het gezegde luidt ook:

De wereld staat te springen om moedige en bewuste leiders, die zichzelf en hun organisatie willen leiden op basis van (eigen)liefde. Die een voorbeeld willen stellen op basis van geluk, zingeving en succes voor zichzelf, hun omgeving, hun land en hun planeet. En deze liefdevolle leiders zullen in korte tijd gezamenlijk zaken voor elkaar krijgen die iedereen voor onmogelijk houdt.

Zo’n voorbeeld vereist zelfkennis. Jezelf kennen is het begin van alle wijsheid. Je hebt de afgelopen jaren vele boeken gelezen, vele seminars gevolgd, vele leiderschapsprogramma’s gedaan. Of je hebt hier allemaal geen tijd voor genomen en je hebt altijd heel hard gewerkt. 

Toch komt er een punt in je leven dat je meer impact wilt. Je wilt meer toegevoegde waarde leveren. Je wilt meer liefde in je leven ervaren. Je wilt meer kwaliteit van leven. Je wilt meer persoonlijke balans ontwikkelen. Je wilt alle tijd en energie die je nog hebt besteden aan de zaken die jij het allerbelangrijkste vindt. 

En dat doe je nu nog niet……..

En als je eerlijk bent, heb je nooit begrepen dat zelfbewustzijn en liefde sleutels zijn naar een nieuwe wereld. Nieuwe mogelijkheden. En een totale nieuwe vorm van leiderschap. 

Tot nu………

Er is een verlangen in jou dat al langer speelt. Dat al langer zoekt naar die nieuwe wereld. Die wereld waarin jouw dromen bewaarheid worden. Waar het in je huidige wereld niet kan, kan het wel in die nieuwe wereld. Maar hoe krijg je toegang tot die nieuwe wereld. 

De meeste mensen weten niet dat ze 7 basisintelligenties hebben. Laat staan dat ze ze (bewust) gebruiken.

De meeste mensen weten niet dat ons hart het meest krachtige electromagnetische veld genereert in ons lichaam.

En dat er meer zenuwen lopen van het hart naar de hersenen dan van de hersenen naar het hart.

En dat het hart meer dan 40.000 bewustzijnsneuronen en neurotransmitters heeft.

En dat hartbewustzijn meer intelligentie belichaamt dan ons intellect (lees hersenen) in staat is om te doen.

En dat de hersenen ‘denken’ maar dat het hart ‘weet’.

Hoe kun je in staat zijn om deze allesomvattende hartintelligentie te ontwikkelen?

Door eerst je 7 basisintelligenties te ontdekken. Je hartintelligenties maakt hier onderdeel van uit. Sterker nog het is het tegelijkertijd optellen en vermenigvuldigen van alle 7 basisintelligenties.

En dit wordt geen programma zoals je die tot nu toe gewend bent geweest. Je gaat niet schools leren…… Of alleen inzichten opdoen. Nee, je gaat op ontdekkingsreis.

Spreekt Liefdevol Leiderschap je aan? Zie jij jouw ontdekkingsreis wel zitten? Zegt er een stemmetje dat dit onzin is, maar laat jouw hart je voelen dat je dit verlangen serieus moet nemen?

Jouw hart weet zonder logische verklaring wanneer je klaar bent voor Liefdevol Leiderschap. Dat zou zomaar nu kunnen zijn en als dat zo is, kun je binnenkort starten met jouw avontuur. 

12 april 2019 start het 6-maanden programma

en dan gaan we op ontdekkingsreis om jouw 7 intelligenties te ontwikkelen en toe te passen in jouw persoonlijk leiderschap. Je gaat deze 7 intelligenties optellen en vermenigvuldigen in jouw hart. Deze energie zal fungeren als een liefdevol en krachtig kompas in jouw leven en organisatie.

Hier lees je alles over het programma en kun je je aanmelden.

Let op: dit programma geef ik 2x per jaar en er kunnen slechts 8 mensen aan dit leiderschapsprogramma meedoen. 

In ben ook bezig met een jaarprogramma dat in het najaar van start zal gaan. Wil je hier al meer informatie over, mail dan naar koornbusiness@gmail.com


Jouw reactie op Liefdeloos leiderschap is voorbij

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


css.php