Astrid Koorn

Leiderschap en liefde, dat gaat niet samen Astrid!

Geschreven door Astrid Koorn

Vorige week vertelde ik dat iedereen in eerste instantie leider is van zichzelf.  En dat jij dus ook leider van jouw gedachten, je gedrag, je uitstraling en je gevoelens bent. En dat we dit ‘jezelf leiden’ ook wel persoonlijk leiderschap noemen.

Ik schat zo in dat deze uitleg best wel logisch klinkt, maar dat je er wellicht nooit zo bij stil hebt gestaan. En dat kan natuurlijk. Daar is ook niks mis mee. Het enige dat ik hiermee duidelijk wil maken is dat dit cruciale inzicht de hoofdreden is dat je nog geen verantwoordelijkheid hebt kunnen nemen voor jezelf, je leven, je leiderschap en je organisatie.

Nu wil ik het vandaag met je hebben over een ander cruciaal inzicht. Ik krijg vaak te horen dat leiderschap en liefde niet samen kunnen gaan. Dat deze begrippen totaal niet met elkaar te verenigen zijn. 

Je ziet het toch in de politiek, in de zorg, in het bedrijfsleven? Wat bedoel je precies, vraag ik dan. Nou daar is zeker sprake van leiderschap, maar liefde kan ik hier totaal niet in ontwaren. Zelfs al doe ik mijn best. 

Hoe zie je dat voor je, vragen ze dan? Ik kan toch niet van mijn mensen houden zoals ik dat van mijn vrouw en kinderen doe?
Ik moet aandeelhouders tevreden houden, ik moet zorgen dat er voldoende omzet en groei gerealiseerd wordt, ik moet zorgen dat er winst gemaakt wordt, etc.

Daar past liefde toch helemaal niet in…..

Liefde is zweverig
Liefde is zwak
Liefde is een hype
Liefde werkt niet bij mannen
Liefde is geen oplossing voor al mijn problemen
Liefde is voor watjes
Liefde is niet daadkrachtig
Liefde leidt niet naar resultaten
Liefdeloosheid en angst werken veel beter
Liefde kan niet objectief blijven
Liefde en leiderschap gaan niet samen
Liefde in leiderschap wil niemand

Dit is wat we onszelf voorhouden. Bovenstaande uitspraken worden veelvuldig gemaakt. En we geloven dit ook. En zo blijven we ook doorgaan met liefdeloos leiderschap vanwege deze overtuigingen. Maar dat betekent dus ook dat jouw liefde voor jouw vrouw zwak is. Dat jouw liefde niet zoveel voorstelt. Dat de liefde die je voelt voor jouw zoon niet ervaren wordt. En dat jouw gezin leiden op basis van liefde niet werkt. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Maar dan zegt iedereen opeens dat dat niet waar is. Oh, hee dit is niet waar. Hoe kan dat nou? Als liefde voor je vrouw en je kinderen en je ouders en je vrienden etc. zo belangrijk voor je is, dan neem ik aan dat dit niet zomaar is. Een mens, relatie, huwelijk en familie zonder liefde functioneert ook niet goed. Dat floreert niet, dat kan niet genieten van de harmonie dat het creëert.

Nee, liefdeloosheid creëert allerlei problemen in onszelf, in onze relaties, in onze families, in onze organisaties, in onze politiek, in onze samenleving en in ons universum.

En natuurlijk, als we de feiten en ervaringen gaan onderzoeken betreffende liefde komen we echt tot hele andere antwoorden dan bovengenoemde uitspraken. En ja, dat begint bij een open geest en gaat gepaard met een ander bewustzijn.

David Icke werd ook de eerste decennia voor gek verklaard dat wat hij beweerde in de verste verte geen bewaarheid kon bevatten. In zijn boek “everything you need to know but have never been told” legt hij uit dat alles wat wij fysiek ervaren altijd vanuit het immateriele is ontstaan.

Als je alleen de fysieke realiteit voor waarheid aanneemt, dan mis je de rest. En die rest is een heleboel kan ik je zeggen. En om die rest niet te missen, heb je een ‘open mind’ nodig. Een ‘open mind’ die niet overal op reageert, maar eentje die creëert. 

Nu hebben wij een vrije wil om te creëren wat we maar willen. Er zijn mensen die hebben gekozen om angst te creëren. Angst aangezien ze hebben gemerkt (en waarschijnlijk zelf ook dit voorbeeld hebben gehad) dat je mensen dan kunt manipuleren om te doen wat jij wilt dat ze maar doen. En angst kan alleen blijven bestaan als je liefde uitbant.

Dit is ons nooit verteld, laat staan geleerd. Dit is ook precies de reden dat wij liefdeloos leiderschap als waarheid zijn gaan geloven. En dit is ook precies de reden dat wij bovengenoemde uitspraken blijven doen. En dit is ook precies de reden dat wij geen verantwoordelijkheid kunnen dragen voor onszelf, ons leven, ons persoonlijke leiderschap, onze planeet, alles…..

En zie waar dit ons gebracht heeft. Liefdeloosheid leidt tot vernietiging. Vernietiging van je eigenliefde, je geluk, je zingeving, en je succes (in de breedste zin van het woord). En wat zich binnenin ons afspeelt, manifesteert zich ook buiten ons. Kijk om je heen……naar de mensen, naar de natuur, naar de planten, naar de dieren, naar onze planeet, naar ons universum. 

We kunnen zo op de automatische piloot (lees onbewust) doorgaan, dan ken je de uitkomsten. Gun jij jezelf en deze wereld iets beters dan is het zaak je bewustzijn te vergroten. Dan is het zaak een ander voorbeeld te stellen dan dan je tot nu toe zelf hebt gekregen. Dan is het zaak dat je in eerste instantie persoonlijk leiderschap gaat tonen, dat leidt naar andere resultaten. 

Dan heb je creatiekracht nodig dat

sterke wortels heeft
staat als een huis
duurzaam is
werkt voor alles en iedereen
voor alles een oplossing biedt
voor zwak en sterk werkt
zeer daadkrachtig is
leidt naar resultaten waarvan je niet eens durft te dromen
getuigt van veiligheid en vertrouwen 
altijd kiest vanuit liefde
liefde ziet als de oplossing voor alles
inderdaad warm loopt voor Liefdevol Leiderschap

Liefde is een allescreerende energie voor wat dan ook. Liefde doet wat wij niet voor mogelijk houden. Als jij geluk, zingeving en succes wilt ervaren in je leven dan kun je dit alleen bereiken door liefde een zo groot mogelijke rol te geven in je leven. En jezelf te gaan leiden vanuit liefde. Hoe meer je dit lukt, hoe meer jouw licht van liefde zal schijnen. En dit zal niet onopgemerkt blijven voor jezelf en bij de mensen om je heen, dat verzeker ik je.

Vandaar mijn missie: Liefdevol Leiderschap

Liefdevol Leiderschap dat leidt naar de creatie en reproductie van zoveel mogelijk liefdevolle leiders, die zichzelf allemaal leiden vanuit (eigen)liefde. Dit voorbeeld is zo krachtig dat het overal en tegelijkertijd geluk, zingeving en succes optelt en vermenigvuldigt voor iedereen. Een liefdevol voorbeeld dat je brengt naar innerlijke vrede dat op haar beurt weer bijdraagt aan wereldvrede.  

Dat is de visie van Liefdevol Leiderschap.

Je zult nu ook begrijpen dat alle programma’s van Liefdevol Leiderschap beginnen bij het onderzoeken en bewust worden van jouw persoonlijk leiderschap. Je gaat op ontdekkingsreis…… op avontuur. Deze reis eindigt nooit meer en is verrassend en spannend en zal je een leven laten ervaren die te mooi is om waar te kunnen zijn.

Resoneert Liefdevol Leiderschap in jouw hart? Weet je niet waarom maar begint jouw hart te kloppen van blijdschap?
Wil je dolgraag op ontdekkingsreis, maar twijfel je over van alles en nog wat? Vraag je je af welk programma het beste bij jou past of heb je allerlei andere vragen?

Meld je dan gewoon aan voor een bewustzijnscan. Je wordt dan uitgenodigd voor een telefonisch gesprek met mij en we stellen vast of ik je verder kan helpen. Hier kun je je aanmelden.

Agenda

1 maart 2019 beginnen we met het dagprogramma persoonlijke balans in werk en leven. 

Hier lees je meer over dit dagprogramma

Half april 2019 starten we weer met het 6-maanden leiderschapsprogramma De ontdekkingsreis van de 7 intelligenties.

Meer informatie over dit programma lees je hier.

Eind april 2019 bieden we een weekretraite aan in het mooie wijngebied in Frankrijk. Een week leren, genieten, ontdekken, dansen, rusten en plezier.

Meer informatie over de retraite lees je hier.

Als je dagelijks geïnspireerd wilt worden door Liefdevol Leiderschap kun je je met mij verbinden op LinkedIn. 

Klik hier

Ben je meer actief op Facebook. Geen probleem. Dan kun je lid worden van de groep Liefdevol Leiderschap.

Klik hier

Voor de leiders en ondernemers die voorkeur hebben voor een 1 op 1 leiderschapsprogramma is De Gulden Progressie heel geschikt. Er is nog ruimte voor 2 personen.

Klik dan hier voor alle informatie over het programma VIP-Coaching De Gulden Progressie

Is voor jou niet zo duidelijk of je een groepsprogramma of 1 of 1 programma wilt? Maar ben je serieus op zoek naar persoonlijke ontwikkeling in jouw leiderschap? Meld je hier dan aan voor een vrijblijvende bewustZIJNscan.


Jouw reactie op Leiderschap en liefde, dat gaat niet samen Astrid!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


css.php