Astrid Koorn

Leiders en ondernemers zijn structureel moe

Geschreven door Astrid Koorn

Iedereen is vaak moe als de zomervakantie nadert. Ook de kinderen van school. Ze zitten in de laatste week en er lijkt zo’n bioritme te zijn die aankondigt: “tijd voor vakantie”.

Nu spreek ik vele leiders en ondernemers en die kunnen wel het hele jaar op vakantie zeggen ze. Ze zijn structureel moe….. Ze staan constant onder spanning en zijn helemaal niet zo gelukkig.

Bovendien sprak ik een ondernemer die vertelde dat ze vindt dat het ontbreekt aan zingeving in vele bedrijven. Vooral leiders zijn onvoldoende betrokken bij wat er werkelijk toe doet. Ze willen wel dat de producten en diensten innoveren, maar dat moet dan gedaan worden door hun mensen. Vervolgens ontwikkelt de strategie en het beleid niet mee. Laat staan dat de werkelijke problemen opgelost worden. Er wordt gezocht naar kant en klare oplossingen die mogelijk niet gerelateerd zijn aan de werkelijke problematiek en dat is mij een doorn in het oog. Ze besteden geld aan zaken, die andere mensen maar in praktijk moeten brengen en vervolgens ontwikkelt er niets structureel. Kun je mij helpen mijn business zo te vernieuwen dat ik en onze diensten meer zingeving en impact hebben dan nu?

Het ontbreken van zingeving is een vaak onbesproken en onderschat gevoel wat een enorme impact heeft op je levenskwaliteit en je leiderschap. En het is vooral een gevoel wat heel moe maakt. Als iets volgens jou weinig zin heeft, waarom zou je er dan je bed voor uit komen? En dit beïnvloed weer je levensgeluk. Je bent niet gemotiveerd zoals je dat vroeger was. Maar je ziet ook dat het je organisatiesucces nadelig beïnvloed. Want opeens zie je dat andere mensen in je organisatie ook kampen met dit gevoel.

Er is alleen 1 verschil. Jij hebt er direct invloed op. Jij bent degene die hier direct een besluit kunt nemen. En de meesten zijn virtuoos in het verzinnen van excuses, maar jij durft jezelf te confronteren met de realiteit. Alleen dan kun je ‘ja’ zeggen tegen jezelf. ‘JA’ om het heft in eigen handen te nemen. ‘JA’ om duurzaam te ontwikkelen naar een zinvolle versie van jezelf. Een gelukkige versie van jezelf. En een succesvolle versie van jezelf.

En dat ben je nu even helemaal kwijt. Daarom ben je ook zo moe.
Je hebt behoefte aan zijn en tijd. Even niets hoeven en helemaal zijn. En van daaruit op ontdekkingsreis te gaan naar wie jij werkelijk bent en wat jij werkelijk wilt.

Mocht ik je geïnspireerd hebben, dan heb ik nog een aantal mogelijkheden om je verder te helpen met jouw versie van Liefdevol Leiderschap.

1. Wil je dolgraag op ontdekkingsreis naar jouw versie van Liefdevol Leiderschap, maar twijfel je over van alles en nog wat? Vraag je je af welk programma het beste bij jou past of heb je allerlei andere vragen? Meld je dan gewoon aan voor een bewustZIJNscan. Je wordt dan uitgenodigd voor een telefonisch gesprek met mij en we stellen vast of ik je verder kan helpen.
Hier kun je je aanmelden.

2. De meeste leiders vinden de ontdekkingsreis van Liefdevol Leiderschap heel persoonlijk en kwetsbaar. Om deze reden kiezen ze vaak voor het 1 op 1 VIP coaching programma De Gulden Progressie.

Tijdens dit programma werken we 1 op 1 op een diep en strategisch niveau aan jouw eigenliefde, eigenwaarde en zelfrespect. We passen dit toe op jouw dagelijks persoonlijke en zakelijke leven. Hierin ga je schakelen en ervaren. Ik sta nog elke keer verbaasd waartoe we met de juiste inzichten in zo’n korte tijd toe in staat zijn. Hier kun je het programma bekijken en je aanmelden. 

3. De meeste leiders doen vrijwel alles met hun hoofd. Dat is ons geleerd dat het zo moet. Steeds meer leiders en ondernemers vragen mij over die andere 6 intelligenties. Welke zijn dat en hoe kan ik ze gebruiken?

20 september 2019 start het leiderschapsprogramma: de ontdekkingsreis van de 7 intelligenties weer. Hier lees je alles over dit programma en hoe je je aan kunt melden.


Jouw reactie op Leiders en ondernemers zijn structureel moe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


css.php