Astrid Koorn

Ik kon het wel ruiken, maar nog steeds niet proeven, totdat….

Geschreven door Astrid Koorn

Heb jij dat ook wel eens? Dat je ergens over aan het nadenken bent en dat je het wel kan ruiken, maar nog niet kan proeven? Vaak komt zo’n moment als je ontspannen bent. Dan komt het zo uit de hemel vallen. Dat komt mooi uit, want de kerstperiode staat voor de deur. Bezinnen en liefdevol leiderschap gaan heel goed samen. In feite vormen ze een droompaar. Ze vullen elkaar zo goed aan en het werkt zo versterkend. Dat maakt dit droompaar ook zo succesvol. Nieuwe inzichten en nieuwe plannen als gevolg van reflectie en bezinning. Zoals je wellicht weet, ontwikkelt alles en iedereen organisch en als dit proces optimaal plaats vindt, kan ontstaat er een bewustzijnssprong als gevolg van de werking van de gulden snede. Dit hebben we vorige week kunnen lezen in het artikel “wat hebben de gulden snede en het maken van jouw bewustzijnssprong met elkaar te maken?”

Vervolgens is alles weer nieuw en ga je weer uitvinden wat in deze situatie werkt en wat niet werkt en vervolg je je jouw ontdekkingsreis op naar meer geluk, meer zingeving en meer organisatiesucces. Hetzelfde proces vindt in meer of mindere mate plaats via de gulden snede in alles en iedereen om ons heen. Bewustzijn speelt in dit proces de hoofdrol. Hoe meer jouw bewustzijn zich ontwikkelt, hoe meer je er voor zult kiezen om af te stemmen op liefde. Waarom? Liefde is een vorm van energie die alles wat jij wilt verwezenlijken mogelijk maakt. Liefde als energie mag je eerst leren kennen door beetje bij beetje steeds meer af te stemmen op deze energie. Het gaat hier om een besluit. Een besluit om vanaf nu je energie anders in te zetten, namelijk met liefde. Hoe dat precies werkt, weet je nog niet. Het enige wat je weet, is dat als je dit besluit neemt, je leven voorgoed verandert. Je gaat aan de slag met jouw bewustzijn en persoonlijk en zakelijk ontwikkelen. Je neemt afscheid van de zaken die je niet (meer) belangrijk vindt en je gaat meer doen wat erg belangrijk voor je is. Je zult tevens gaan zien dat tijd en energie hele kostbare levensingrediënten zijn en heel bewust omgaan met deze middelen, zodat je met deze focus je maximale potentieel realiseert.

Ruiken

In onze maatschappij worden we vaak geleefd, waardoor we pas tijdens momenten als de zomervakantie even stil staan bij de werkelijkheid. Heb jij ook wel eens dat gevoel van “leef ik” of “word ik geleefd”? Het feit dat we eigenlijk toch te veel eten, niet voldoende gezond eten en te weinig bewegen. Of dat we eenzaam zijn als gevolg van een situatie of ons eigen gedrag. Of dat we vroeger droomden over een gebalanceerd en gelukkig leven en daar ruim onvoldoende mee gedaan hebben. Of dat roken onze gezondheid dermate nadelig beïnvloedt, dat we zouden moeten stoppen. Of dat we teveel werken met te weinig bevredigend resultaat. Maar ja, intrinsieke motivatie creëer je met je vrije wil toch? Zie ook mijn artikel “wat kun jij bereiken met je vrije wil”. En zo kan ik nog een hele rits bezinnings-onderwerpen bedenken. Welk gevoel krijg jij wanneer je eens rustig gaat nadenken over de mate van invloed, die jij hebt op je levensprioriteiten en de invulling hiervan met behulp van tijdsbesteding en agenda? Het grote omslagpunt is daar als je je dromen groter laat zijn dan je angsten. Het klinkt cliché, totdat je het uitvoert. Dit is niet gemakkelijk, maar waar het om gaat, is het committent wat een goed plan nodig heeft om te slagen. Commitment zorgt er voor dat je doorzet als het moeilijk is. Helaas stranden vele goede plannen door onvoldoende commitment, maar dat gaat jou niet gebeuren toch?

Nieuwe inzichten en hierop acteren, komen altijd van binnenuit en hebben een doel en een plan. Dit doel “zie” je en “voel” je en dat zorgt voor vertrouwen en geloof dat jij het kan. Het plan zorgt er voor dat je stapjes zet, die voor jou haalbaar zijn op dat moment. Zelfs als zo’n stap je nu nog helemaal niet lukt, ga je door totdat het je wel lukt. En het zal je lukken als je bovengenoemde toepast en blijft toepassen. Mijn ervaring is dat het zinvol en leuk is om vaker in het jaar tijd te nemen voor bezinning. Dit betekent dat je vaker in het jaar stil staat bij jouw leven. Dat je momenten organiseert, waarin je zo bewust mogelijk probeert te zijn. In de staat van zijn, kom je meer in contact met al je 7 intelligenties en dan krijg je vaak spontane ingevingen over plannen of situaties. Hoe dit werkt met die 7 intelligenties kun je lezen in het artikel “de 7 intelligenties die elk mens kan ontwikkelen”. Je gaat tevens kijken wat je belangrijk vindt in het leven en hoe dit voor jou werkt. Vervolgens ontstaat jouw volgende nieuwe inzicht om toe te passen en uit te proberen. Vervolgens ga je na verloop van tijd weer zo’n bezinningsmoment organiseren en kijkt wat wel werkte en wat niet. Er ontstaat weer een nieuw inzicht om toe te passen en dit hele proces heet ontwikkeling. Ontwikkeling van bewustzijn EN het zal je inspireren om een continue proces van ontwikkeling aan te gaan. Jouw ontdekkingsreis, waarin dromen tot leven komen EN gerealiseerd worden.

Dia1

Ik ben bijvoorbeeld zelf deze zomer bezig geweest met onder andere het opzetten van het 4-maanden leiderschapsprogramma Liefdevol Leiderschap. Ik kon het programma ruiken en ik was maar aan het snuffelen en aan het kijken waar het spoor mij naar toe leidde. Ik wil het niet alleen ruiken, maar ook proeven….. Zo lag ik een moment deze zomer in het gras en toen kon ik het niet alleen ruiken, maar ineens proeven! Ik kon het programma ervaren en daar ga ik voor. Ik wil dat je niet alleen kennis tot je neemt, maar die kennis gaat toepassen in je eigen leven.

Ik wens je dus een hele fijne tijd voor bezinning in deze kerstperiode met voldoende commitment en meer bezinningsmomenten om ze te evalueren, zodat je gaat uitvinden en doen wat werkt voor jou. Wedden dat als dit je lukt, je het vaker gaat doen met allerlei belangrijke levensprioriteiten? En als het je nog niet lukt, weet je dat je door moet zetten totdat het je wel lukt. Wat zul jij trots zijn op jezelf en anderen inspireren ook bewuster te leven. Ik zie jullie succesverhalen graag tegemoet, maar ook hoe je om gaat om om gegaan bent met jouw worstelingen.

Zou je willen sparren over jouw worstelingen? Dat kan! Hier kun je je aanmelden voor een kosteloze, telefonische bewustZIJNscan van 45 minuten, waarin we vaststellen waar je staat, waar je naar toe wilt en welke eerste stap je kunt zetten. Ik zie je aanvraag graag tegemoet en ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

 

 


Jouw reactie op Ik kon het wel ruiken, maar nog steeds niet proeven, totdat….

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


css.php