Astrid Koorn

Het klinkt te mooi om waar te zijn…

Geschreven door Astrid Koorn

Ik deed al 8 jaar allerlei soorten organisatieontwikkelingen. Maar het begon weer te kriebelen……. zoals dat voor mij heel gewoon is. Als ze aan mij vroegen: “wat is je volgende opdracht?” Was het antwoord steevast: “iets wat ik nog niet eerder heb gedaan!” De tussenpartijen zeiden dan altijd: “maar onze klanten willen altijd dat je iets al meerdere keren gedaan hebt, want dan kun je je expertise laten zien.” Nu wist ik dit natuurlijk allang en toch is het mij altijd gelukt om een opdracht te doen, die ik nog nooit had gedaan. Het is mij zelfs in loondienst altijd gelukt om iets te doen wat ik nog nooit had gedaan.

Ik deed altijd dingen die mij uit mijn lood trokken. Dingen die mijn maximale potentieel triggerden. Wil je weten waar dit vandaan komt? Lees dan mijn artikel: “heb jij je droom al uitgevoerd?” Ik wist altijd ergens dat ik een mogelijkheid zou vinden om toch het onmogelijke te doen. Ik had nog echt geen flauw idee wat of hoe, maar ik wist gewoon dat het mij en mijn team zou lukken. Ik had zelfs een keer een uitdaging, waarbij ik nog niet eens een team had, die moest ik nog creëren. En ook daarvan wist ik dat het er zou komen. Het getuigde van een ongelooflijk geloof en vertrouwen dat de juiste oplossing met de juiste mensen aanwezig was. Het is een energie die ik nauwelijks kan beschrijven, laat staan haar creatiekracht. En precies deze creatiekracht deed mij bewegen om die volgende stap te zetten naar wat uiteindelijk Liefdevol Leiderschap zou worden.

dromen_levensdoelen_realiseren

Ik wilde toewerken naar een nog dieper en fundamenteler concept wat nog zinvoller was, wat mij nog gelukkiger maakte en wat nog veel meer succes zou boeken. En bovenal wilde ik klanten vinden, die dit ook ten doel stelden en prachtig vonden om te doen. Ik wist dat dit wederom niet gemakkelijk zou worden en dat ik alles nodig had wat ik tot nu toe geleerd had om ook dit succesvol te maken. Het werd en is een prachtige ontdekkingsreis. Ik boekte een jaarprogramma, waarin ik zou leren hoe ik mijn niche zou vinden en hoe ik dit perfect zou kunnen vermarkten. Een van de eerste vragen van de coach was: “welke organisatieontwikkeling doe je het liefste?” En ik antwoordde gepassioneerd: “degene die ik nog nooit gedaan heb.” Dat is niet verkoopbaar antwoordde de coach. Ik dacht: “dat zal dan wel, maar mijn aanpak laat wel zien dat het leidt naar knallende resultaten.” De volgende vraag was: “welke resultaten boek jij met je klanten?” En ik antwoordde: “naar welke resultaten mijn klanten op zoek zijn.” Ook dat was niet verkoopbaar, was het antwoord.

Toen ben ik eens gaan nadenken over de resultaten die ik samen met mijn teams en organisaties de afgelopen jaren geboekt heb. Zo kon ik mijn volgende sessie met een beter antwoord komen. Ik ging mijn resultaten opschrijven. Ik vertelde nog heel overtuigend dat ik mij nu goed had voorbereid en dat ik gekomen was op de volgende resultaten: meer omzet met minder kosten (de beste prijs-kwalteitverhouding), structurele winstverbetering, succesvolle opvolging, laag verzuim, hoge klant, leveranciers en medewerkerstevredenheid, gemotiveerde teams, duurzame besluitvorming, krachtig en authentiek leiderschap, duurzame relaties, zinvolle en succesvolle organisatieontwikkelingen, veel plezier en bovenal tijd om je successen te vieren. Wat denk je wat de coach nu zei? Dit klinkt te mooi om waar te zijn…….en dan hebben we het alleen nog maar over de zakelijke resultaten.

Daar zat ik toch met een dilemma, want mijn aspiraties waren namelijk nog groter dan alleen organisatiesucces. Ik wilde nog meer en wist ook dat dit mogelijk was. En zo had ik in dit jaartraject een heleboel geleerd, maar nog niet wat mijn business concept als basis inhield. En zo ben ik nog verder gaan zoeken en kwam ik met hulp van een individueel coaching traject op het concept Liefdevol Leiderschap. Er was een fundamentele stap gezet, want ik wist nu dat mijn concept als basis klopte. Wat het precies inhield en hoe ik dit kon vermarkten, wist ik nog steeds niet. Ik wist alleen dat ik de juiste stap had gezet en de volgende wederom zou vinden. Dat onwrikbare vertrouwen en geloof knipoogde naar mij en glimlachte en het zei: “het kan niet, maar we doen het wel.” Ook deze coach zei: “je zult je eigen weg moeten vinden”.  Wat bij anderen goed werkt, werkt kennelijk met dit concept niet voor jou. Waar iedereen rechtsaf gaat, ga jij voortaan linksaf……of nog een andere kant op. 

Dia1

Zo ben ik verder gaan bezinnen over de richting linksaf of nog een andere richting. Ik heb er zelfs een schilderij van gemaakt om duidelijk te krijgen waar het behalve organisatiesucces dan nog meer over gaat. Toen werd duidelijk dat Liefdevol Leiderschap een vorm van persoonlijk leiderschap is, die gebaseerd is op wie we werkelijk zijn. Die energie benut op een manier zoals het bedoeld is en dan maximale resultaten boekt met een minimum aan inspanning (zie ook het artikel van vorige week “hoe boek je maximale resultaten met een minimum aan inspanning”) Het gaat over het toepassen van de gulden snede op jouw persoonlijke leven, je maatschappelijke leven, je leiderschap en je ondernemerschap door duurzame persoonlijke ontwikkeling, leiderschapsontwikkeling, ondernemerschap ontwikkeling en organisatieontwikkeling.

Wil jij ook de eerder beschreven zakelijke resultaten boeken? En wil je eigenlijk ook meer levensgeluk en zingeving in je leven ervaren? Het een gaat volgens mij niet zonder het ander. We bestaan niet uit stukjes, maar uit een holistisch geheel. Liefdevol Leiderschap is gebaseerd op dit  unieke en holistische concept, waarin ik er van overtuigd ben dat dit de zaken zijn die echt het verschil gaan maken in jouw leven, in jouw maatschappij en in jouw organisatie. Wil jij echt weten wat jou beweegt in je leven, wat je echte levensprioriteiten zijn en je hiernaar gaan gedragen, wil jij krachtig, authentiek en liefdevol leiding geven aan jouw leven en organisatie en het juiste voorbeeldgedrag tonen? Wil jij anders leren kijken, ervaren, waarnemen en doen? Wil je jouw perspectief vergroten met nieuwe inzichten en kennis? Wil jij dat jouw leven bruist van energie en dat jouw leven nooit meer saai kan worden? Wil jij sprankelende lichtjes in je ogen krijgen van levensvreugde? Wil jij elke morgen huppelend je bed uit komen om weer te mogen creëren en dit mogen delen met de mensen om je heen? 

Het jaarprogramma Liefdevol Leiderschap wat ik nu aan het ontwikkelen ben, is een programma wat je gaat helpen om persoonlijk en zakelijk enorm en duurzaam te ontwikkelen. Het is een groeps- en individueel programma ineen. Het is een generiek en op maat programma ineen. Een concept en programma wat ik nog nergens heb gevonden in de zakelijke wereld. Het is een programma voor leiders en ondernemers, die echt geloven in zichzelf en in hun maximale potentie en dit willen gaan ervaren. We gaan op reis in een nieuwe wereld, waarin we onszelf opnieuw gaan leren kennen, opnieuw gaan leren waarnemen, opnieuw gaan leren kiezen over wie we zijn en wat we werkelijk belangrijk vinden. En dat gaan we toepassen in ons persoonlijk leven en in onze organisatie en maatschappij. Laten we afspreken dat jij niet zegt in je omgeving dat je het jaarprogramma Liefdevol Leiderschap bent gaan doen. Ga jezelf opnieuw laten zien en wacht dan de reacties af…..


Jouw reactie op Het klinkt te mooi om waar te zijn…

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


css.php