Astrid Koorn

Is dit het moment voor jouw gulden sprong?

Geschreven door Astrid Koorn

In het artikel van vorige week “Durf jij te creëren in plaats van te reageren?” heb ik gesproken over de wereld van mogelijkheden. De wereld van de onbegrensde mogelijkheden en creatie. Er is alleen een probleem. De wereld van de onbegrensde mogelijkheden en creatie speelt zich niet af in het verleden en ook niet in de toekomst. Dit betekent dat als je je pad wilt bewandelen, waarin jouw dromen werkelijkheid worden je accepteert dat dit pad zich afspeelt in het ‘NU’. Dit betekent ook dat nu concrete resultaten benoemen voor een moment in de toekomst volledig zinloos is. Dit is een fundamenteel ander inzicht, dan waarmee de hele wereld zich bezighoudt.

Op het moment dat ik mij gewaar werd van mijn nieuwe droom, die pas later Liefdevol Leiderschap zou heten (zie ook mijn artikel Het klinkt te mooi om waar te zijn), wist ik absoluut niet wat het was, laat staan hoe ik het zou realiseren. Of waar ik kon beginnen. Laat ik het anders zeggen: “alles wat ik voor waar had aangenomen, bestond niet meer”. Mijn wereld stond letterlijk op zijn kop. En precies dit moment zorgde er voor dat er een wereld van onbegrensde mogelijkheden aan mijn voeten lag. En als je dit gewaar wordt en voelt, kun je dus creëren. Maar wat, daar heb je nog geen idee van. Het mag immers nog ontstaan in jouw wereld. Je kunt het op dit moment nog onmogelijk benoemen. Ik kan je zeggen dat ik 3 maanden lang niet over mijn droom van Liefdevol Leiderschap durfde te praten. Ik was doodsbang. Doodsbang of ik het wel kon, waar ik überhaupt kon beginnen en wat anderen wel niet van zouden vinden van het einddoel.

sayings on dream

Je komt terecht in een paradox: de confrontatie met het ontbreken van enige vastigheid in jouw leven en in het universum is de bron van dit moment van creatie. Dit is het moment dat je de kans hebt om jouw gulden sprong te maken. En het is angstig kan ik je zeggen. Het is uiteindelijk je geïntegreerde hartintelligentie (lees de synthese van alle 7 intelligenties) eigenliefde, eigenwaarde en zelfrespect, die je het ultieme vertrouwen geeft. Het is precies dit moment dat we in staat zijn om ons over te geven aan wat er nu komen gaat. En het is precies dit moment dat je in staat bent een bewustzijnssprong te maken. In deze staat van zijn ontwikkelen we onze relatie tot de toekomst en nemen we deel aan het zich ontvouwende universum. De resultaten ken je nog niet, maar het vertrouwen is aanwezig om oog in oog te staan met jezelf en het universum en een nieuwe wereld te creëren. Dit is jouw gulden snede moment. Nu wordt 1 en 1 misschien 3 of loop je zo door in de Fibonacci-reeks naar een veel hoger getal.

Dit is ook een moment van committent. Nu komt jouw hogere ‘vrije wil’ in actie. Hier komt het weten gebaseerd op vertrouwen onder in de buik. Nu ga je stelling nemen en staan voor wie je bent en ben je vastbesloten om een nieuwe werkelijkheid te creëren. Diep van binnen weten we allemaal dat we de wereld in zekere mate opnieuw kunnen uitvinden. Je voelt dat het nu de juiste tijd is om deze nieuwe werkelijkheid naar de oppervlakte te brengen. Je bent de berusting hier al voorbij, want die heb je verwisseld in een nieuwe stellingname en het daaraan gerelateerde commitment. We hebben het niet meer over onmogelijkheden, maar over mogelijkheden. Het maken van deze bewustzijnssprongen kun je leren en is van fundamenteel belang. Echter, de meesten van ons staan nog ver af van deze visie en werkelijkheid.

Als we in staat zijn om met vertrouwen ruimte in onszelf te scheppen en in het ‘nu’ aanwezig te blijven, oefenen we een enorme aantrekkingskracht uit op andere mensen en het universum. Dit maakt dat er synchroniciteit optreedt en dat andere mensen worden aangetrokken tot jouw energie. Je voelt dat je gezamenlijk resoneert en vervolgens gaan er onmiddellijk deuren open. Dit is een universele wetmatigheid, waardoor iedereen een bewuste veroorzaker kan worden. De mensen die zich deze staat hebben eigen gemaakt, zijn absoluut niet uitzonderlijk, aangezien deze staat voor elk mens toegankelijk is. Desalniettemin is het een gemeengoed van onschatbare waarde.

Dia1

Het is dus voor iedereen mogelijk om zich deze staat van zijn eigen te maken. Je diepgaand te verbinden met andere mensen (zelfs mensen die je nog helemaal niet goed kent), waardoor nieuwe mogelijkheden zich voordoen. Je bent niet meer afgescheiden, maar onderdeel van een geheel, waarin je nog steeds helemaal jezelf bent. Dat is de gulden snede, die in eenieder en het universum als geheel werkzaam is. Hoe groot of klein de gulden snede ook aanwezig is, het afzonderlijke deel zit altijd in verhouding ingevouwen in het grotere geheel en vice versa. Als je je nieuwe werkelijkheid gaat zien, besef je dat het er al de hele tijd was. Het wachtte al die tijd op je.

Wil jij niet meer wachten? Spreekt deze visie en aanpak je bijzonder aan? Wil jij een bewuste veroorzaker worden van jouw werkelijkheid? Wil jij je droom werkelijkheid laten worden? Wil jij zielsgelukkig worden en bezig zijn met persoonlijke en maatschappelijke zaken die uitermate zinvol zijn en jouw organisatie buitengewoon succesvol maken? Wil jij bewustzijnssprongen maken naar deze nieuwe werkelijkheid die op je zit te wachten? Meld je hier dan aan voor jouw bewustZIJNscan.


Jouw reactie op Is dit het moment voor jouw gulden sprong?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


css.php