Astrid Koorn

Ik zie ik zie wat jij niet ziet….

Geschreven door Astrid Koorn

De meeste leiders en ondernemers voelen aan de spreuken en artikelen van Liefdevol Leiderschap dat het menens is. Dat voelen ze aan hun lijf. Het gaat over een bepaalde trilling, die je mogelijk niet thuis kunt brengen. 

Dit kan ook een heel ongemakkelijk gevoel geven. De energie van Liefdevol Leiderschap is heel krachtig. Je kunt er niet om heen. Het kijkt je aan, maar dat niet alleen, het ervaart je hele wezen. 

Er was eens een dame tijdens een training, die een opmerkelijke uitspraak deed. Ze zei: “normaal gesproken zou ik mensen zoals jij vermijden.” Ik keek haar aan en vroeg waarom. Ze zei: “weet je dat jij dwars door mij heen kijkt?” Hoe bedoel je dit, vroeg ik nog. Ze zei: “jij ziet wie ik ben, ik kan niet even schuilen als ik die behoefte voel.” 

Zij voelde ook die trilling en het resoneerde…. Aan de ene kant wist ze dat ze een uitdaging had en aan de andere kant voelde ze dat ze iets zichtbaar had gemaakt wat ze kennelijk om welke reden dan ook weg wilde stoppen.

Er is niets mooiers dan gewoon jezelf mogen zijn met je talenten maar ook je tekorten en je kwetsbaarheden. Dan hoef je geen verstoppertje meer te spelen. Dan pas kun je zijn en creëren en manifesteren wat je werkelijk wilt. En daarna kun je een voorbeeld zijn voor anderen.

Vele leiders en ondernemers spelen verstoppertje. Ze denken dat ze altijd sterk moeten zijn. Dat zij de uiteindelijke verantwoordelijkheid hebben. Dat zij het verschil moeten maken….elke dag weer. Dat zij alles moeten kunnen wat benodigd is hun organisatie. Dat ze keihard moeten werken of in ieder geval deze schijn op moeten houden.

Als het goed gaat in je organisatie laten de meeste ondernemers en leiders dit zien met veel materieel vertoon. De hele familie moet meedoen om te laten zien hoe goed het wel niet gaat. Dat hoort ook bij dit spel van verstoppertje.

Je begrijpt al dat dit vaak niet de realiteit is. Of een redelijk ‘gemaakte’ realiteit is. Want zeg nou eerlijk hoe gelukkig ben jij met jezelf? Hoe zinvol ben je dagelijks bezig? Hoe succesvol is dit eigenlijk? En in welke mate kun jij een voorbeeld zijn voor anderen om ze te inspireren met jouw versie van Liefdevol Leiderschap?

Uit ervaring kan ik inmiddels zeggen dat alle problemen van mensen, leiders en organisaties uit een gebrek aan eigenwaarde, eigenliefde en zelfrespect komen. Dit willen we graag maskeren en daarom spelen we verstoppertje.

Liefdevol Leiderschap wil leiders en ondernemers inspireren om zichzelf en anderen te gaan leiden vanuit eigenwaarde, eigenliefde en zelfrespect. Dit voorbeeld zal anderen maximaal inspireren om dit voorbeeld te volgen. En dat zal ons de grootste kans geven om collectief Liefdevol Leiderschap te manifesteren.

Dit betekent dat je gaat stoppen met verstoppertje spelen en jezelf en anderen gaat zien zoals ze werkelijk zijn. Met jouw en hun talenten, kwetsbaarheden en tekorten. Hierdoor kun je verantwoordelijkheid nemen voor jezelf en anderen leren dit ook te doen.

En je denkt misschien nu: “oei, verstoppertje spelen is eigenlijk best wel leuk.” Maar geloof mij als ik zeg dat verstoppertje het bij lange na niet haalt bij de ontdekkingsreis van Liefdevol Leiderschap.

Bovendien weten we heel goed van elkaar wie verstoppertje speelt en wie niet. 2x raden welke mensen gelukkiger, zinvoller en succesvoller bezig zijn. 1x raden welke mensen zichzelf echt serieus nemen en zichzelf lief hebben en hierdoor een stralend voorbeeld kunnen zijn om te volgen?

Mocht ik je geïnspireerd hebben, dan heb ik nog een aantal mogelijkheden om je verder te helpen met jouw versie van Liefdevol Leiderschap.

1. Wil je dolgraag op ontdekkingsreis naar jouw versie van Liefdevol Leiderschap, maar twijfel je over van alles en nog wat? Vraag je je af welk programma het beste bij jou past of heb je allerlei andere vragen? Meld je dan gewoon aan voor een bewustZIJNscan. Je wordt dan uitgenodigd voor een telefonisch gesprek met mij en we stellen vast of ik je verder kan helpen.
Hier kun je je aanmelden.

2. De meeste leiders vinden de ontdekkingsreis van Liefdevol Leiderschap heel persoonlijk en kwetsbaar. Om deze reden kiezen ze vaak voor het 1 op 1 VIP coaching programma De Gulden Progressie.

Tijdens dit programma werken we 1 op 1 op een diep en strategisch niveau aan jouw eigenliefde, eigenwaarde en zelfrespect. We passen dit toe op jouw dagelijks persoonlijke en zakelijke leven. Hierin ga je schakelen en ervaren. Ik sta nog elke keer verbaasd waartoe we met de juiste inzichten in zo’n korte tijd toe in staat zijn. Hier kun je het programma bekijken en je aanmelden. 


Jouw reactie op Ik zie ik zie wat jij niet ziet….

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


css.php