Astrid Koorn

De grootste misvatting van liefdevol leiderschap

Geschreven door Astrid Koorn

De luisterversie duurt een kleine 7 minuten

De laatste tijd hebben veel mensen zich ingeschreven op de nieuwsbrief van liefdevol leiderschap. En dat is mooi natuurlijk. Nu weten jullie dat ik dol ben op feedback. Ik vraag iedereen die ik spreek wat hen zo aanspreekt in liefdevol leiderschap en de feedback hierop is enorm en divers. Nu kom ik ook mensen tegen, die in eerste instantie echt een wenkbrauw optrekken als ik ze vertel dat ik bezig ben met geluk, succes en zingeving voor mensen en bedrijven door liefdevol leiderschap. Ik wil hierover graag 1 anekdote met jullie delen: er was laatst iemand die reageerde op een van mijn nieuwsbrieven in de sociale media. Als eerste gaf zij aan compleet af te haken toen ze de term liefdevol leiderschap las. Ze werd ter plekke onpasselijk en wilde een teiltje pakken, zo schreef ze. Ze had zo’n gedachte van: “ach, daar heb je weer zo’n zweverige softie”. Toen ik dit las, was mijn eerste reactie een luide lach uit de buik van herkenning (zie tip 6 van mijn E-book). De term liefdevol leiderschap valt op en je kunt er allerlei verschillende associaties bij krijgen. 

Vervolgens vertelde ze dat haar oog opeens viel op een van de eerder gedane commentaren op mijn nieuwsbrief. Ze besloot kennelijk toch niet af te haken en las het commentaar. Ze begon opeens te glimlachen, want ze besefte dat ze te snel geoordeeld had zonder eens goed te kijken waar het over ging. Toen werd ze zelfs geïnteresseerd om mijn nieuwsbrief echt te gaan lezen. En toen gebeurde het wonder….. Ze ging niet alleen glimlachen tijdens het lezen, nee, deze ging over op een compleet stralen van oor tot oor. Ze herkende heel veel in het verhaal over liefdevol leiderschap. Ze had namelijk zelf een aantal jaren geleden haar droom willen realiseren en dat was destijds mislukt. Ze zat letterlijk teleurgesteld op de bank. Ze dacht ook dat deze mislukking deels lag aan het feit dat ze vrouw was.

grootste misvatting LL - DL

Toen ze mijn verhaal las, werd haar echter een aantal zaken duidelijk. Sommige mensen staan niet open voor nieuwe initiatieven en dat mag je accepteren en verder zoeken naar nieuwe mogelijkheden en nieuwe klanten die wel zeer enthousiast raken. En zo werd deze mevrouw geïnspireerd om haar initiatief toch weer op te pakken met haar nieuwe inzichten en nieuw leven in te blazen. Nu had ik ook een glimlach van oor tot oor, want dit doet liefdevol leiderschap dus met mensen. Zelfs als ze eerst geneigd zijn af te haken.

Waarom vertel ik jullie dit verhaal? Ik wil graag de grootste misvatting over liefdevol leiderschap met dit artikel uit de wereld helpen. Ik moest net weer glimlachen, want als ik zoek in google afbeeldingen op zachte leiders krijg ik geen enkele relevante foto. Zijn ze er eigenlijk wel? Liefdevol leiderschap gaat over het hanteren en toepassen van universele liefde. Liefde kent vele vormen en gradaties. Liefde gaat over energie en keuzes. Universele liefde werkt net zoals de natuur met universele wetten. Dit betekent dat afhankelijk van jouw intenties en daden energie reageert. Als hierin liefde aanwezig is, zul je ook een corresponderende reactie krijgen. Dit kan heel uitnodigend, inspirerend, vriendelijk, harmonieus, gelukkig, donzig, zacht, lachend, creatief, elegant, enz. zijn. Echter, als er overwegend angst en/of macht aanwezig is in je intenties en gedrag, geeft het universum de corresponderende consequenties. Dit kan heel vervelend zijn, of confronterend, of corrigerend, onvriendelijk, grof, bruut, chagrijnig, chaos, demotiverend, onderdrukkend, enz. zijn.

Liefdevol leiderschap is inderdaad een vorm van leiding geven, die liefdevol en dus zacht, gevoelsmatig, vriendelijk, uitnodigend, inspirerend en nog zoveel meer is. Maar dat is nog niet alles…… Liefdevol leiderschap is ook een vorm van leiding geven, die grenzen stelt, duidelijk is, authentiek, die stopt met zaken die niet meer toevoegen, die weloverwogen besluiten neemt, die het juiste blijft doen in slechte tijden, die het juiste voorbeeld laat zien en ook nog zoveel meer. Liefdevol leiderschap werkt verruimend in al jouw intelligenties, maar werkt ook met het versterken van jouw basis om dit samenspel te kunnen hanteren. Hierin ligt ook het geheim van optellen en vermenigvuldigen.

Dia1

Er is geen sprake van alleen de ene kant of alleen de andere kant. Het is de hemel en de aarde verbinden, zodat je dus EN EN krijgt. De aarde houdt de energie van de hemel in balans en vice versa, anders ga je zweven. Om deze reden werk jij aan jouw bol van intelligenties en energie namelijk je persoonlijke basis en je bewustzijn verhogen. Als je slechts aan 1 intelligentie werkt, krijg je disbalans en uiteindelijk stagnatie. Liefdevol leiderschap is dus stevig en liefdevol en beiden zijn hele krachtige verschillende energieën. En deze combinatie maakt het geheel zo sterk en geloofwaardig en zorgt er voor dat de som der delen zo hoog mogelijk kan worden.

Wil jij je leiderschap verstevigen, meer basis geven of authentieker zijn? Of wil je juist vriendelijkheid, kwetsbaarheid en zachtheid toevoegen aan jouw stevige basis? Of wil je de kwaliteit en balans van jouw intelligenties en leiderschap verder ontwikkelen? Maak dan kennis met liefdevol leiderschap en haar leiderschapsprogramma’s. Geïnteresseerd? Vraag dan hier een vrijblijvend gesprek aan of vul de bewustZIJNscan in om te kijken of ik jou ook hierbij kan helpen.


Jouw reactie op De grootste misvatting van liefdevol leiderschap

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


css.php