Astrid Koorn

Grootsheid…..wat is dat en hoe werkt dit?

Geschreven door Astrid Koorn

Vandaag is net begonnen en voor mij is het nu al een interessante dag. Ik ben in tijden niet zo boos geweest als vandaag. Zo boos dat de vonken ervan af vlogen. Ik heb inmiddels geleerd hoe je je boosheid kunt uiten zonder dat je een ander, de situatie of jezelf schaadt. Ik leer dit ook aan mijn klanten, want boosheid ligt als een sluier over de oplossing als je dit niet uit.

En dan ga je rustig zitten, je zet relaxed een muziekje op en gaat even uitpuffen ;-) of als je je energie nog niet voldoende tot rust kan komen, selecteer je een van je favoriete nummers op je muziekapparatuur en gaat heerlijk even dansen of bewegen. Dat brengt je lichaam weer terug in balans. Als je uiteindelijk zit, stel je jezelf de vraag: “wat raakt mij nu?” – “waar word ik zo boos om?” “waar raakt het mij – in het hoofd, hart of ergens in je lijf?” “waar zit de pijn en waar komt het vandaan?” En nu stil zijn…….en zo eerlijk mogelijk zijn en de pijn helemaal toelaten. Neem het waar en benoem net als de kleine prins wat je ziet, voelt, denkt etc. zonder oordeel. Alles mag er zijn.

Heb jij ook iets wat je al enige tijd of misschien zelfs jarenlang onderdrukt, omdat ons niet is geleerd hoe je met boosheid om kunt gaan. Ik heb het geluk dat ik van mezelf vreselijk boos mag zijn en dat ik heb geleerd dit constructief om te buigen – en als ik ze dat vraag – mijn familie gaat helpen om te onderzoeken wat er aan de hand is en hoe je het op kunt lossen. Maar ik weet dat heel veel mensen nooit geleerd hebben om überhaupt hun boosheid te uiten. En dan houden we ons in. Dat is ons geleerd. Maar ondertussen gaat het dan stapelen als de jaren vorderen….. En als al deze pijntjes dan getriggerd worden, gaat die pijn en boosheid reageren op welke manier dan ook. En dan creëer je een werkelijkheid die jij niet werkelijk bent. Vele mensen zijn verre reizigers. Niet omdat ze ver van huis zijn, maar omdat ze ver van zichzelf af zijn gereisd. 

Mogelijk dat je je afvraagt: “waar ging jouw boosheid dan over?” Nou dat zal ik je beknopt vertellen. Ik kreeg te maken met een situatie die bepaald werd door ons systeem van zelfgenoegzaamheid en middelmatigheid, maar naar mijn gevoel ‘niet klopte’. En ik vroeg mezelf: “wat raakt je nou het meest? “Wat doet er nou zo zeer?” “Wat mag bewust en geheeld worden?” En dat was nog een stukje van mijn innerlijke kind dat niet gezien, niet gehoord en niet begrepen werd – en als ik dat toelaat nog steeds niet. Ik moest mee lopen in een systeem van middelmatigheid, waar ik mezelf totaal niet mee kon identificeren. En hierdoor kon ik mezelf niet zijn en moest mij constant aanpassen. Ik mocht niet in mijn grootsheid geloven en al helemaal niet laten zien. Omdat de meeste mensen daarvan in de war raken, ze hebben er geen grip op. En dat is eng. Heel eng.

Inmiddels baan ik mijn eigen pad in deze situaties soms tot groot genoegen en ongenoegen van mijn medemens. En ik ga net zo lang door totdat het klopt. Ik creëer mijn eigen werkelijkheid en neem geen genoegen met minder. En dat heeft verregaande consequenties. Dan komt de onderste steen boven. Lang geleden besloot ik om mijn ontdekkingsreis te starten en alles te leren wat ik maar te pakken kon krijgen. Ik vrat het op. En die honger is er nog steeds, want deze reis eindigt nooit en blijft dus superinteressant, leerzaam en uitermate bevredigend.

En nu bijna 4 jaar geleden nam ik een besluit dat ik klaar was om mijn grootsheid te manifesteren en te vernieuwen naar een hoger doel of levensmissie zelfs. En toen ben ik stappen gaan zetten die geresulteerd hebben in het duidelijk krijgen van mijn visie en gedachtegoed Liefdevol Leiderschap. En ik schrok van de grootsheid – jaaaa, ik ook! Maar ik ben nog nooit zo gelukkig geweest, ik ben nog nooit zinvoller bezig geweest dan nu. En ik ben apetrots op mijn visie en organisatie Liefdevol Leiderschap.

Ben jij ook klaar om zo’n belangrijk besluit te nemen? Ga jij jouw geluk, zingeving en succes creeren? Geloof jij in jouw grootsheid en creatiekracht en dat alles wat jij wilt ook mogelijk is.

Dit kun je het beste doen door een gids te zoeken, die deze creatiekracht leeft, die het is. En die jou alles kan leren op jouw ontdekkingsreis van jouw versie van Liefdevol Leiderschap.

Stel je eens voor, welke bewustzijnssprongen jij kunt maken… als je een jaar lang de beschikking krijgt over onbeperkte één-op-één begeleiding. 

Wat gaat dat voor jou betekenen? En wat betekent het voor jouw leiderschap en organisatie? Hoeveel geluk, zingeving en succes kan dit je gaan geven? Heb jij de moed om jouw ontdekkingsreis van Liefdevol Leiderschap te gaan starten? 

Het goede nieuws is: die onbeperkte persoonlijke begeleiding kun je krijgen. Van mij. Als ervaren gids in Liefdevol Leiderschap help ik leiders en ondernemers zoals jij met hun persoonlijk geluk, maatschappelijke zingeving en organisatiesucces. 

Ik bied 5 mensen de kans om een jaar lang mijn onbeperkte persoonlijke begeleiding te gaan krijgen. 

Nu kom je niet zo maar in aanmerking voor dit unieke aanbod. Om er zeker van te zijn dat dit traject bij je past en dat je er klaar voor bent, gaan we eerst een BewustZIJNscan met je doen. Dat is een kosteloos telefonisch gesprek van circa 45 minuten met mij. In dat gesprek scannen we welke bewustzijnssstappen jij wilt zetten, en of mijn begeleiding je daarbij kan helpen. Als we inschatten dat dit traject minder bij je past, krijg je dat direct te horen. Past het traject wel? Dan kunnen we op korte termijn starten en ontvang je een uitnodiging van mij voor je eerste VIP-coaching sessie.

Ga jij jouw ontdekkingsreis starten, waarin jij het avontuur met jezelf aangaat en jouw besluit hebt genomen? En wil je daarbij mijn onbeperkte persoonlijke hulp? Klik dan hier en meld je nu aan voor een BewustZIJNcan.Ik help je graag met het ontwikkelen van jouw versie van Liefdevol Leiderschap!


Jouw reactie op Grootsheid…..wat is dat en hoe werkt dit?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


css.php