Astrid Koorn

De grote succesfactor bij het realiseren van dromen

Geschreven door Astrid Koorn

Om je dromen te realiseren heb je lef nodig.  Maar met lef alleen kom je er niet. Je wilt er een succes van maken en je staat op dit moment aan het begin. Bij de eerste concrete stappen om je droom te verwezenlijken komen ook je angsten om de hoek kijken. Dat kleine stemmetje, dat je vanaf het begin vraagt: “zul je dit nu wel doen”? En er is ook niet iemand om je voortdurend te begeleiden en te laten zien hoe alles in zijn werk gaat.

Als je denkt dat lef hebben voldoende is om je plan te laten slagen, heb je het mis. De meeste mensen hebben professionele hulp nodig bij het realiseren van hun droom. Ik dacht ook in het begin dat ik dit alleen wel zou kunnen. Ik heb gelukkig op tijd ingezien dat een coach mij veel beter en sneller naar de gewenste resultaten kon leiden. Dat heeft mij veel tijd bespaart. Maar dan begint het pas……

Ik wil graag met jullie mijn meest waardevolle lessen delen, die alles te maken hebben met het realiseren van mijn dromen. Ik deel deze om jullie inzicht te geven en te laten ervaren wat er nodig is om jullie eigen dromen waar te maken. 

Succesvolle mensen laten zich niet teveel leiden door externe omstandigheden. De kracht van vertrouwen is de motor die ze verder brengt. Zij vertonen geen reactief leiderschap. Zij transformeren obstakels naar kansen en mogelijkheden. Natuurlijk leer je het meeste van je obstakels. Vooral over jezelf en wat wel en niet werkt en waarom.

Vertrouwen in jezelf en jouw droom is het allerbelangrijkste om dit te kunnen laten slagen. Niet alleen in het begin, maar juist tijdens het proces. Want juist tijdens dat proces komen de twijfels. Als jij niet gelooft in jouw droom gaat niemand anders dat doen. Je zult uit je comfort zone moeten komen en dat brengt onzekerheid met zich mee. 

dromen_levensdoelen_realiseren

Alleen jij zelf bent verantwoordelijk voor het leven wat je leidt. Als je nu niet tevreden bent, kan niemand jou forceren om dit te veranderen. Je bent geen slachtoffer van omstandigheden. Jij hebt dit leven gecreëerd. Dit betekent dat jij ook de enige bent, die dat kan veranderen. Toen ik deze les leerde, begonnen mijn oogjes te glimmen. Ik was blij, want dat betekent dus dat je er zelf alle grip op hebt. Als je niet in beweging komt om je leven te veranderen is dat waarschijnlijk omdat je de risico’s te groot vindt, maar dan blijf je dus voort kabbelen en dat wil jij niet. Dus kom je in actie.

Succesvolle mensen hebben focus en toewijding. We zijn allemaal druk, maar dat betekent niet dat we ook succesvol zijn. Je hebt dus focus nodig, die de juiste resultaten genereert. Dat betekent dat je goed moet nadenken hoe en aan wat en wie je je tijd besteedt.

Omring je met mensen die je aanmoedigen en ondersteunen. Mijn droom is het uitdragen van liefdevol leiderschap. Toen ik dit aan een aantal mensen vertelde, waren de reacties heel wisselend. Liefdevol leiderschap, dat werkt toch niet, waren meerdere reacties. De naam is natuurlijk onderscheidend en opmerkelijk (waarom deze naam natuurlijk ook gekozen is). Maar dat is niet het enige. Ik ben ervan overtuigd dat liefdevol leiderschap het enige is wat echt werkt (ik kom hier in een ander artikel op terug). Er waren ook mensen die serieuze vragen stelden en luisterden en enthousiast werden. Als je gaat luisteren naar mensen die niet in jou en je concept geloven, dan moet je dus mensen zoeken die dat wel doen. Anders verspil je je tijd en raak je je focus kwijt.

Geef dat innerlijke stemmetje dat twijfelt niet de regie. Veel mensen herkennen waarschijnlijk wel de beroemde “wat als” vragen. Angst en onzekerheid over het realiseren van jouw droom zijn geen feiten, maar gedachten. Negatieve gedachten kun je stop zetten en daarentegen juist iets positiefs gaan denken. Dat geeft je veel meer energie en inspiratie om de relevante dingen te laten ontstaan. 

Belangrijk is het om je successen te vieren. Waarom is dat belangrijk? Als je je successen viert, ervaar je het gevoel van succes en dat is waardevol om volgende stappen te nemen. Als je de smaak te pakken hebt, kun je ook je angsten en tegenvallers veel beter te lijf. Je hebt immers geluk en succes geproefd en wilt meer. 

Alles is een kladversie. Ik ken mensen die nooit in actie komen, omdat iets niet perfect of goed genoeg is. De consequentie is dat ze dus nooit actie nemen. Het belemmert ze letterlijk om hun dromen waar te maken. Fouten maken mag en ik zeg MOET zelfs, anders heb je niks geleerd. Ik noem dit falend stralen. Ik kan ontzettend om mezelf lachen als ik een fout heb gemaakt. Ik vergeef het mezelf meteen en ga kijken hoe ik dit de volgende keer kan voorkomen. 

Denk niet alleen in processen, maar vooral in resultaten. Je gaat succesvol worden als je jouw klanten helpt de juiste resultaten te behalen. In eerste instantie is het dus niet belangrijk om te bedenken hoe je dat gaat doen. Je begint dus bij de problemen van die klanten en daar bedenk je een oplossing voor. Bij het noemen van de oplossing voor je klanten, raken ze geïnteresseerd. Vervolgens is het jouw “geheim van de smid” HOE je dit doet. Dit geldt voor alle bedrijven, groot of klein.

Vertrouwen in jezelf en het proces is dus de grote succesfactor om je droom te realiseren. Vertrouwen leeft en dat betekent dat het kan afnemen en toenemen. Als jij jouw vertrouwen volop de ruimte geeft, zijn de mogelijkheden oneindig. Niemand gaat jou nog stoppen als je vertrouwen groot en sterk genoeg is. Dat kun je alleen zelf. 

Heb jij dromen en ben jij bloedserieus om deze te verwezenlijken? Geloof jij dat Liefdevol Leiderschap jou hierin kan helpen om vanuit wie jij werkelijk bent jouw levensmissie helder te krijgen? Dan kan mijn VIP-dag De Gulden Sprong je zeker helpen. Lees hier alles over het programma en hoe je je kunt aanmelden voor een bewustZIJNscan


Jouw reactie op De grote succesfactor bij het realiseren van dromen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


css.php